Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Χωρίς αρχές, σταθερότητα στις απόψεις και προτάσεις προοπτικής αλλά μόνο ...με την "σημαία ευκαιρίας" !


Λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές ( εδώ) σας αποκάλυπτα ότι στην συνεδρίαση του Πολιτικού συμβουλίου του ΠαΣοΚ ,όπου εξετάστηκαν αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά νομό και δήμο,
δεν έλαβαν υπόψιν το SMS των πολιτών και κατέληξαν στην απόφαση να επενδύσουν στην μαγική λέξη... «αριβισμός».

Αν θυμάστε, σας επεσήμανα ότι αυτή την μαγική λέξη
δεν θα την βρείτε σε καμία επίσημη ανακοίνωση του ΠαΣοΚ, διότι πολύ απλά αυτά ποτέ δεν λέγονται , αλλά θα το ανακαλύψετε το επόμενο χρονικό διάστημα ...επί του πρακτέου.

Το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα το ΠαΣοΚ
επιβεβαίωσε πλήρως όσα σας αποκάλυψα. Τελευταίο παράδειγμα μόλις πριν 2-3 ημέρες όπου σε ένα ημιεπίσημο κείμενο το οποίο διανέμει το ΠαΣοΚ στους δημοσιογράφους καθημερινά, έγινε λόγος για ...800.000 δήθεν προσλήψεις, από το 2004 μέχρι σήμερα..

Το νούμερο και ο τρόπος που αυτό «
μαγειρεύτηκε» μόνο θυμηδία μπόρεσε να προκαλέσει , ακόμα και στα ίδια τα στελέχη του ΠαΣοΚ.
Γιατί όπως αντιλαμβάνεστε ο αριθμός αυτός υπερβαίνει κατά πολύ το σύνολο
ΟΛΩΝ όσων με κάποια μορφή απασχόλησης εργάζονται στο ελληνικό Δημόσιο.
Διαπιστώσατε εσείς ...
διπλασιασμό των υπαλλήλων που εργάζονται στο ελληνικό Δημόσιο; Το ίδιο το ΠαΣοΚ μάλιστα δεν κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι σε ορισμένους τομείς έχει ψαλιδίσει το δημόσιο και δεν κάνει προσλήψεις;

Οι «φωστήρες» βλέπετε αυτοί, με επικεφαλής τον κ.
Ντ. Ρόβλια , κάνουν αυτού του είδους την παραπληροφόρηση, με λογιστικές αλχημείες . Προσθέτουν ακόμη και τρίμηνες συμβάσεις που έχουν ορισμένοι εργαζόμενοι στο ελληνικό Δημόσιο. Δηλαδή, κάποιον ο οποίος έχει τέσσερα τρίμηνα σε ένα χρόνο, τον θεωρούν ότι είναι.... τετραπλή πρόσληψη !

Αυτά, όπως αντιλαμβάνεστε είναι αστειότητες.Όμως δεν είναι καθόλου αστειότητες αυτό που ,κάτω από την
πίεση δημοσιογραφικών ερωτήσεων, αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ξύπνησε
μνήμες από το παρελθόν όταν είπε ότι εάν το κόμμα του αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας ...θα εξετάσει τις συμβάσεις αυτών των ανθρώπων ...κατά περίπτωση, αναλυτικά και διεξοδικά ( σημειωτέον ότι πολλοί συμβασιούχοι είναι από την εποχή του ΠαΣοΚ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες).

Με απλά λόγια ...προβλέπω
καινούργια και μοντέρνα καταστήματα ....τοπικών κλαδικών. Είναι ντροπή να αντιμετωπίζονται αυτοί οι εργαζόμενοι εσαεί ως ...«ψηφοθηρικοί όμηροι», όπως επί σειρά ετών τους αντιμετώπιζε το ΠαΣοΚ .
Και είναι εθνικά και κοινωνικά επιζήμιο να επιστρέψουν οι
πολιτικές διώξεις εργαζομένων και ο χωρισμός σε γαλάζιους, πράσινους και κόκκινους εργαζόμενους !

Συγχρόνως άφησε να εννοηθεί ότι σκοπεύουν στην
κατάργηση της αγροφυλακής , όταν οι σημερινές απαιτήσεις στην ασφάλεια των πολιτών της περιφέρειας , των περιουσιών τους και η προστασία του περιβάλλοντος, απαιτεί περαιτέρω ενίσχυση αυτού του σώματος και όχι φυσικά την κατάργηση του.

Υπενθυμίζω ότι οι αρμοδιότητες του Σώματος της αγροφυλακής σύμφωνα με το Νόμο είναι
ποικιλόμορφες και ιδιαιτέρως αναγκαίες τόσο για την ασφάλεια της υπαίθρου, όσο και για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη συμβολή στη διασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι μεταξύ των
αρμοδιοτήτων τους είναι η άσκηση αστυνόμευσης για εφαρμογή διατάξεων που αφορούν:Πρόληψη, καταστολή αξιόποινων πράξεων που αφορούν το αγροτικό περιβάλλον, τα κτήματα, τα αρδευτικά ύδατα και την περιουσία του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. που βρίσκονται στο αγροτικό περιβάλλον, όπως επίσης και η πρόληψη πυρκαγιών, λήψη προληπτικών μέτρων αποτροπής τους, μόλυνση, ρύπανση εδάφους και υδάτων,διάθεση αποβλήτων, υλοτόμηση, βόσκηση και αυθαίρετη δόμηση,προστασία φυσικών αγωγών υδάτων, διατήρηση χλωρίδας και Πανίδας.

Είναι λοιπόν
πολιτικά υποκριτικό αλλά και κωμικοτραγικό ένα κόμμα το οποίο έχει ως ...δήθεν σημαία την πράσινη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, να θεωρεί ότι αυτό το σώμα και με ΑΥΤΕΣ τις αρμοδιότητες δεν ...θα πρέπει να υπάρχει.

Πιθανώς για το ΠαΣοΚ , η προστασία του περιβάλλοντος να αποτελεί ...σημαία ευκαιρίας !


Δεν υπάρχουν σχόλια: