Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Ο Καραμανλής θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές


Ο υπ. Εσωτερικών δηλώνει πως «το ΠΑΣΟΚ αποπροσανατολίζει και δημιουργεί κλίμα αστάθειας».

«Ο Κώστας Καραμανλής θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές», δηλώνει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος. Και προσθέτει ότι ο κ. Καραμανλής «αποτελεί πόλο σταθερότητας, όχι μόνο της ΝΔ αλλά ολόκληρου του πολιτικού μας συστήματος. Είναι ο πιο κατάλληλος για να χειριστεί τις τύχες του τόπου».



Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο υπουργός Εσωτερικών, τονίζει ότι η ΝΔ έχει συμπαγή πλειοψηφία 151 εδρών, «την πλειοψηφία που απαιτείται για να κυβερνήσει και να εξαντλήσει την τετραετία». Ενώ για τον ανασχηματισμό απαντά ότι «πρόκειται για αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού» και ο ίδιος δεν πρόκειται να πάρει θέση σε ένα θέμα, για το οποίο αποφασίζει αποκλειστικά ο κ. Καραμανλής.



Ο κ. Παυλόπουλος επιρρίπτει την ευθύνη για την «εκλογολογία» αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγορεί ότι «αποπροσανατολίζει και δημιουργεί κλίμα αστάθειας». Ενώ απορρίπτει τις κατηγορίες ότι τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση κινούνται σε προεκλογική λογική, διότι, όπως αναφέρει, «αφορούν στην αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων».



Στο ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει την ευθύνη και για την «προεδρολογία», και κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι «χρησιμοποιεί την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας για μικροκομματικούς λόγους, περιφρονεί τους θεσμούς και προσβάλει το Σύνταγμα», την οποία κατηγορεί και για υποκρισία.

Αντίθετα, τονίζει, «η ΝΔ ουδέποτε έχει φερθεί υποκριτικά και ουδέποτε έχει προτάξει το κομματικό ή πολιτικό της συμφέρον έναντι του δημοσίου συμφέροντος και, ιδίως, έναντι του Συντάγματος».


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: