Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

«Πράσινο» άνοιγμα από Καραμανλή

Ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, σε μία στρατηγική κίνηση , που προσβλέπει την διαφοροποίηση του πολιτικού του προφίλ, το οποίο από εδώ και πέρα θα περιλαμβάνει έντονες οικολογικές ανησυχίες και δράσεις, δέχτηκε επίσκεψη από τον Έλληνα Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σταύρο Δήμα.

Βρισκόμενοι ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο, ο Κ. Καραμανλής εστιάζει τη πολιτική προσοχή του στο πολύ δημοφιλές , όπως αποδέχτηκε στις ευρωεκλογές, οικολογικό ακροατήριο, και με στοχευόμενες ενέργειες θα εμπλουτίσει το πολιτικό προφίλ του ίδιου αλλά και της ΝΔ με «πράσινα» χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους νέους κυρίως ψηφοφόρους με έντονες οικολογικές ανησυχίες.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη και η Διεθνή Διάσκεψη τα του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη για τις κλιματικές αλλαγές βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Πρωθυπουργός με τον αρμόδιο επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σταύρο Δήμα.

Ο Έλληνας Επίτροπος δήλωσε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για τις κλιματικές αλλαγές με στόχο όπως είπε να αποτραπούν οι χωρίς επιστροφή συνέπειες για το περιβάλλον και τόνισε πως η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην πορεία των διαπραγματεύσεων είναι πολύ σημαντική.

Σε αυτή τη προσπάθεια τόνισε ότι η ΕΕ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και θα συνεργαστεί στενά με τη νέα ηγεσία των ΗΠΑ προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Ειδικότερα, ο Έλληνας επίτροπος τόνισε ότι στόχος της ΕΕ αλά και της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης που αναμένεται να αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο είναι η μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 25% με 40% μέχρι το 2020 και 80% το 2050 για τις ανεπτυγμένες χώρες και 50% για το σύνολο του κόσμου.

Ο κ. Δήμας πρόσθεσε επίσης πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις διάφορες φάσεις που θα προηγηθούν της διάσκεψης στην Κοπεγχάγη.

Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στη Βόννη σε λίγες ημέρες όπως και στις συναντήσεις των ηγετών του πλανήτη στις 22 Σεπτεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: