Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Άρχισαν ...τα "όργανα" απο τον Βενιζέλο...

Το γεγονός ότι συνεχίζει να μην κινείται στην …ίδια όχθη με τον Γιώργο Παπανδρέου φρόντισε να επισημάνει την προηγούμενη εβδομάδα ο Ευάγγ. Βενιζέλος, κάνοντας πολλούς στο ΠΑΣΟΚ να μιλούν για "ανταρσία διαρκείας" στο Κίνημα και να δηλώνουν προβληματισμό για το μέλλον.
Ο Ευάγγ. Βενιζέλος επέλεξε να δηλώσει "παρών", ως "δελφίνος", στο Κίνημα, με την τοποθέτησή του σε κομματική σύσκεψη που συγκάλεσε ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου με θέμα την προετοιμασία της εμφάνισής του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, το Σεπτέμβριο. Εκεί, ο πρώην υπουργός - που κρατούσε όλο τον τελευταίο καιρό σιγήν ιχθύος - ουσιαστικά αμφισβήτησε τη βασική αντιπολιτευτική γραμμή που ακολουθεί τον τελευταίο καιρό ο Γιώργος Παπανδρέου, ταράζοντας τα λιμνάζοντα νερά στο κόμμα.
Βέβαια, πολλοί ήταν εκείνοι - και κυρίως η Ιπποκράτους - που λίγο πολύ περίμεναν παρέμβαση Βενιζέλου κατά τις προηγούμενες ημέρες σε σχέση με το θέμα που άνοιξαν οι συνταγματολόγοι Τσάτσος και Κασσιμάτης, οι οποίοι κατηγόρησαν τον Γ. Παπανδρέου ότι χρησιμοποιεί την Προεδρία της Δημοκρατίας ως "εργαλείο" για να ...σύρει την κυβέρνηση σε πρόωρες εκλογές.
Με δεδομένες τις γνωστές καλές συναδελφικές, αλλά και πολιτικές σχέσεις των δύο ανδρών με τον Ευάγγ. Βενιζέλο, πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν ότι και ο ίδιος ως συνταγματολόγος αλλά και κορυφαίο μέλος του ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε δημοσίως θέση, στην ίδια "γραμμή" με τους συναδέλφους του.
Εξάλλου όλο αυτό τον καιρό που ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει σε κάθε ευκαιρία πρόθεση να επιβάλει εκλογές το Μάρτιο με αφορμή την προεδρική εκλογή, ο Ευάγγ. Βενιζέλος ακούει και δεν μιλά...
Ορισμένοι, μάλιστα, είχαν φθάσει στο σημείο να υποστηρίζουν ότι οι παρεμβάσεις των δύο συνταγματολόγων, που έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση τον Γ. Παπανδρέου στα μάτια της κοινωνίας, έγιναν κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Βενιζέλο.
Αυτός ίσως ήταν και ο λόγος για τον οποίο στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, επιτέθηκαν στα δύο πρώην στελέχη του Κινήματος, αφήνοντας υπαινιγμούς για την πολιτική σκοπιμότητα των όσων είπαν.
Σε κάθε περίπτωση η ευθεία αμφισβήτηση της πολιτικής Παπανδρέου από τον Ευάγγ. Βενιζέλο και μάλιστα παρουσία του προέδρου αιφνιδίασε τον ίδιο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι αντέδρασαν με αμηχανία στο κλίμα νέας εσωστρέφειας που βγήκε πάλι προς τα έξω για το ΠΑΣΟΚ. και κρέμασε μαύρες ...πλερέζες στην Ιπποκράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: