Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Δαπάνες, χρέη, επιταγές και κόμματα...

Πασοκική Ασυνέπεια Στα Όψιμα Καμένα (ΠΑΣΟΚ)
.
Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Τελευταία, με αφορμή τη σύλληψη των φερόμενων απαγωγέων του εφοπλιστή Παναγόπουλου, παρακολουθούμε στα δελτία ειδήσεων ενδελεχή ρεπορτάζ για την απομαγνητοφώνηση εξαιρετιικά ενδιαφέρουσων συνομιλιών των δραστών.

Εξίσου, μεγάλο ενδιαφέρον όμως έχουν αντίστοιχες διαδικασίες μεταφοράς του προφορικού λόγου σε γραπτό από την αίθουσα των καθημερινών συνεντέυξεων τύπου των εκπροσώπων Τύπου των κομμάτων. Είναι χρήσιμες, κυρίως για διατήρηση αρχείου με σκοπό τον έλεγχο της φερεγγυότητάς.
Mε αφορμή λοιπόν τη πρόσφατη παράδοση της επιταγής ύψους 1.2 εκατ. ευρώ από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στον Νομάρχη Ηλείας, θυμίζω τη δήλωση που είχε κάνει στις 25/6/08, ο τότε εκπρόσωπος Τύπου, κ. Ραγκούσης.
«Με εντολή του προέδρου του ΠαΣοΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου, το 30% της έκτακτης οικονομικής επιχορήγησης του ΠαΣοΚ για τις εκλογές θα διατεθεί στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) για τη βοήθεια των πυρόπληκτων περιοχών»
Στη συνέχεια, παρατίθενται οι δηλώσεις...

του νυν εκπροσώπου τύπου του κόμματος, κ. Παπακωνσταντίνου, μια ημέρα μετά την κατάθεση της επιταγής καθώς και οι απαντήσεις του σε ερωτήσεις πολιτικών συντακτών.
«Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ξεκινώ με την χθεσινή επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία…. Με την επίσκεψη αυτή και την κατάθεση της επιταγής, εκπληρώνουμε αυτή την υπόσχεση, ένα ποσό συμβολικό αλλά και ουσιαστικό το οποίο θα διατεθεί για τρεις διακριτούς στόχους:
Ο πρώτος είναι μια επένδυση στους ανθρώπους, μια επένδυση στο αύριο μέσα από υποτροφίες σε παιδιά πληγέντων από τις φωτιές.
Ο δεύτερος, είναι μια επένδυση στο περιβάλλον, με παρεμβάσεις πρότυπες περιβαλλοντικού χαρακτήρα, αναδασώσεις, αντιπλημμυρικά έργα, που θα μας προσδιορίσει η Νομαρχία.
Και ο τρίτος, είναι σε μια κατεύθυνση που συνάδει με την πρόταση νόμου την οποία έχουμε καταθέσει και θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, δηλαδή την ανασυγκρότηση της περιοχής σε μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση.
Από τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθεί μια μελέτη η οποία θα υλοποιηθεί όταν το ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται στην κυβέρνηση...
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πού βρήκε το ΠΑΣΟΚ αυτά τα χρήματα; Του περίσσεψαν από τον κρατικό προϋπολογισμό, από την ενίσχυση μάλλον που πήρε από το κράτος; Γιατί ξέρουμε ότι αντιμετωπίζει και το ΠΑΣΟΚ πρόβλημα οικονομικό. Ή, δεν είναι έτσι;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ πράγματι αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα. Το ΠΑΣΟΚ έχει έλλειμμα, δεν έχει πλεόνασμα στα ταμεία του.
Αλλά το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ότι, από τα χρήματα τα λίγα που έχει και από αυτά που δεν έχει, θα κάνει αυτή την κίνηση.
Με αναγκάζετε να σας παραπέμψω σε ένα από τα βασικά μαθήματα του χριστιανισμού. Δίνεις από αυτά που δεν έχεις. Και εμείς αυτό κάναμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τελευταία. Ήθελα να ρωτήσω, αυτό είναι το μοντέλο οικονομικής διαχείρισης του ΠΑΣΟΚ να δανείζεται από τα επόμενα έτη και να αποπληρώνει δεσμεύσεις του; Αυτό θα είναι και το κυβερνητικό του μοντέλο; Γιατί περί αυτού πρόκειται, αυτό μας περιγράψατε πριν.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Απ' ότι γνωρίζετε, τα πολιτικά κόμματα δαπανούν περισσότερα απ' όσα εισπράττουν. Και ειδικά σε περιόδους που έχουν να κάνουν με εκλογές. Δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι έχουμε καταχρεώσει τη χώρα.»

Το ποιοί καταχρέωσαν τη χώρα με τα 20 χρόνια διακυβέρνησής τους, το γνωρίζουμε όλοι καλά σ' αυτή τη χώρα και πια δεν αποτελεί κρυφό μυστικό.
Το ότι τα κόμματα, με παράνομες χορηγίες και μίζες, δαπανούν περισσότερα απ' όσα εισπράττουν, το μάθαμε πρόσφατα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης SIEMENS και την ειλικρινή κατάθεση Τσουκάτου.
Το ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ξεκάθαρο μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης και χρησιμοποιεί την ιδεολογική του απροσωπεία, τα αποδομημένα θεωρήματα και τα θεωρητικά κενά τα οποία πρεσβεύει (βλ.π. σοσιαλιστική δημοκρατία) για εκάστοτε κομματικές διευκολύνσεις είναι παγγίνως γνωστό και ιστορικά αποδεδειγμένο.
Η ειρωνική χρήση χριστιανικών ρητών από θιασώτες της αθεϊας είναι συχνό φαινόμενο.
Η καταφόρη κοροϊδία επίσης... Για πόσο όμως ακόμα θα είναι ανεκτή;


πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: