Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Προσοχή στα ανταλλάγματα για την...

...επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής στη Χάλκη.

Αυτή την ώρα,όπως μας ενημέρωσε μέσω email το Greek American News Agency,διεξάγεται ψηφοφορία στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk σχετικά με το αν θα πρέπει ή όχι να επαναλητουργήσει η θεολογική σχολή της Χάλκης..

Παρατηρώντας τα τουρκικά ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα βλέπουμε το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον τους για το θέμα της Χάλκης.
Πληροφορίες του Greece Salonika αναφέρουν πως η τουρκική ηγεσία έχει ήδη λάβει την απόφαση για την επαναλειτουργία και με τις σχεδόν καθημερινές αναφορές πολιτικών στο θέμα αλλά και μέσω κατευθυνόμενων αναφορών στα ΜΜΕ προσπαθεί αυτό το διάστημα να προετοιμάσει την κοινή γνώμη της χώρας για το γεγονός,ώστε να μη δημιουργηθούν αντιδράσεις κυρίως από ακραίους εθνικιστές.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει εν εξελίξει διάλογος των δύο πλευρών,Ελλάδας και Τουρκίας,μακρυά απ΄τα φώτα της δημοσιότητας και υπό την...καθοδήγηση της νέας διακυβέρνησης των ΗΠΑ.
Το θέμα είναι με ποιά ανταλλάγματα θα ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία της Χάλκης και αν αληθεύουν οι πληροφορίες για κάποιες "μικροπαραχωρήσεις" στη Θράκη..
Ας μη γελιόμαστε,η λειτουργία της Χάλκης είναι μεν ένα θετικό γεγονός χωρίς όμως κάποια ιδιαίτερη σημασία (όπως εξηγείται αναλυτικά εδώ),οποιοδήποτε βήμα πίσω όμως στη Θράκη θα μπορούσε να αποτελέσει οριστικό και ολέθριο λάθος.
Παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέρθουμε εγκαίρως...
Σ.Ν.Αντωνιάδης
Greece Salonika

Δεν υπάρχουν σχόλια: