Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Οι ...δημοκρατικές δυνάμεις και η ΕΥΠ. Η αλήθεια είναι μόνο "πράσινη"!

Είναι εκπληκτικό πως σύμπασες οι προοδευτικές δυνάμεις των κομμάτων των ΜΜΕ και των … μπλογκς διαμαρτύρονται σήμερα για την απομάκρυνση του κ. Κοραντή από την ΕΥΠ, τον ίδιο που πριν από λίγο καιρό εμέμφοντο για την μείζονα υπόθεση των υποκλοπών, των Πακιστανών και άλλων τέτοιων θεάρεστων πράξεων του ευαγούς ιδρύματος.


Μαζί τους νοιώθουν άβολα από την αιφνίδια αποπομπή του και όλες εκείνες οι Συμμαχικές Δυνάμεις που μέσω της Siemens μας πουλούσαν C4I και άλλα τέτοια καλούδια για να μπορούν οι ίδιες να παρακολουθούν καλύτερα τον πρωθυπουργό της χώρας, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και την ηγεσία του στρατεύματος. Και για να το κάνουν έπρεπε να ελέγχουν την ΕΥΠ, όπως κάνουν άλλωστε από γενέσεώς της.



Επι θητείας Κοραντή όχι μόνον η κυβέρνηση, αλλά η συντεταγμένη Πολιτεία είχε απωλέσει κάθε έλεγχο επί της ΕΥΠ. Το ίδρυμα της Κατεχάκη είχε μετατραπεί σε κέντρο αποσταθεροποίησης, με συνεχείς διαρροές προς πάσα εγκληματική κατεύθυνση. Να μην ξεχνάμε τις απίστευτες παρεμβάσεις ανθρώπων της «υπηρεσίας» προς την ΕΛΑΣ για απελευθέρωση συλληφθέντων με αυτόφωρη διαδικασία για κακουργηματικές πράξεις με τη δικαιολογία «τους παρακολουθούμε».



Βασικό μοτίβο των σημερινών δημοσιευμάτων είναι ότι ο κ. Κοραντής έφυγε επειδή έκανε τάχα «κοπτοραπτική» στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της σπείρας κι αυτό προκάλεσε υποτίθεται την κυβερνητική αγανάκτηση. Φυσικά κανένα ΜΜΕ δεν έδωσε ακόμα σημασία σε όσα αποκαλύψαμε (http://www.antinews.gr/?p=8184) για τον τρόπο που ο Βλαστός επι κυβέρνησης Σημίτη έβγαινε με εισαγγελική άδεια από τον Κορυδαλλό για να εξουδετερώνει αντιπάλους του, να πυροβολεί αστυνομικούς και να κάνει και καμιά άλλη δουλίτσα που ίσως γνωρίζουν κάτι αντιτρομοκρατικά παιδιά. Κανείς δεν λέει τίποτα για τις συνομιλίες του Βλαστού με θέμα στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης την εποχή εκείνη.



Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Κοραντής δεν ήξερε τίποτα από όλα αυτά, ούτε από τις διαρροές, ούτε και από τα άλλα δυσώδη πεπραγμένα της ΕΥΠ. Άσχετος πήγε εκεί, άσχετος έφυγε. Άλλοι έκαναν κουμάντο επι της θητείας του κι αυτό εξηγεί και την πρωτοφανή απουσία κυβερνητικού ελέγχου στην ΕΥΠ αυτά τα χρόνια, αλλά και την ιερή αγανάκτηση όσων κατευθύνουν τώρα το κύμα συμπαράστασης υπέρ του κ. Κοραντή. Θέλουν μια ΕΥΠ «αυτόνομη» και μόνο στην υπηρεσία τους, κατάσταση που επιχειρεί τώρα να αλλάξει η κυβέρνηση, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση είναι αλήθεια.



Την ίδια στιγμή πετάνε βορά στην απύθμενη φημολογία τον εισαγγελέα Παπαγγελόπουλο. Το γεγονός όμως ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν και είναι ο μοναδικός δικαστικός που τόλμησε να διατάξει επι ΠΑΣΟΚ την ποινική δίωξη του Σωκράτη Κόκκαλη της Ιντρακόμ για τέσσερα κακουργήματα και να οδηγήσει τις έρευνες βαθιά στα κυκλώματα της διαπλοκής, εξηγεί πολλά πράγματα.



Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η κυβέρνηση διέθετε και άλλους επίδοξους διοικητές της ΕΥΠ. Η τοποθέτηση όμως του κ. Παπαγγελόπουλου έγινε επειδή η κυβέρνηση πιστεύει ότι το οργανωμένο έγκλημα συνδέεται με την τρομοκρατία και επίκεινται και άλλες εξελίξεις. Θέλει λοιπόν έναν δικαστικό στην ΕΥΠ για να γίνουν όλα σωστά και με το νόμο και να μην υπάρξουν αργότερα αφορμές για να στηθεί πάλι στον τοίχο. Το ίδιο περίπου δεν είχε κάνει άλλωστε και το ΠΑΣΟΚ επι Χρυσοχοίδη με τον Ι. Διώτη; Φαίνεται όμως ότι η πραγματική αλήθεια είναι μόνο πράσινη. Φυσικά μόνον ένας κακόβουλος θα διαπίστωνε ότι οι «προοδευτικές δυνάμεις» του τόπου ενοχλήθηκαν κι απ΄ αυτό.


Φαίνεται όμως πως ο κύβος ερρίφθη.

Αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολύ ενδιαφέρον, όπως άλλωστε και τα προηγούμενα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: