Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Δεν αποκήρυξε τον Τσάτσο ο Ανδρέας Λοβέρδος

Όπως αναμενόταν, ο βουλευτής της Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ και συνταγματολόγος Ανδρέας Λοβέρδος απέφυγε επιμελώς να αποκηρύξει τις απόψεις του Δημήτρη Τσάτσου περί «συνταγματικής εκτροπής», αναφορικά με την επιδίωξη να προκληθούν πρόωρες εκλογές, λόγω της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, την άνοιξη του 2010.

Με μπαράζ συνεντεύξεών του σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ο κ. Λοβέρδος υπεραμύνθηκε της ανάγκης να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, προκειμένου να απομακρυνθεί από την εξουσία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν θέλησε ωστόσο να κάνει καμία αναφορά στις απόψεις του κ. Τσάτσου, ότι η τακτική που ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου προσβάλει το Σύνταγμα.



Ο κ. Λοβέρδος υπήρξε μαθητής του Δημήτρη Τσάτσου στο Συνταγματικό Δίκαιο, και φυσικά δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να πλήξει το επιστημονικό κύρος του. Ως πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ όμως, γνωρίζει ότι στην παρούσα συγκυρία, με τις δημοσκοπήσεις να φυσούν ούριο άνεμο στην προοπτική επανόδου του Κινήματος στην εξουσία, η παραμικρή διαφοροποίηση από όσα λέει ο Γιώργος Παπανδρέου, ελλοχεύει τον κίνδυνο να κατηγορηθεί για «αποστασία» και «υπονόμευση» του αρχηγού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: