Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Πρωτοβουλίες για την αναστροφή του κλίματος δρομολογεί ο πρωθυπουργός

Τέλη Αυγούστου δρομολογούνται οι πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για την εκτόνωση της συσσωρευμένης έντασης στο εσωτερικό της ΝΔ.

Πριν από την εμφάνιση του Κ.Καραμανλή στη ΔΕΘ (5 Σεπτεμβρίου) θα έχει συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και πιθανότατα θα έχει πραγματοποιηθεί και ανασχηματισμός.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, ο πρωθυπουργός προετοιμάζει μια γενική επικοινωνιακή αντεπίθεση προτού εμφανιστεί στη ΔΕΘ. Έτσι, ο Κ.Καραμανλής έχει ήδη αποφασίσει να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στα τέλη Αυγούστου σηματοδοτώντας με την κίνηση αυτή το τέλος της περιόδου εσωστρέφειας που άρχισε μετά την ήττα στις ευρωεκλογές.

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι της συνόδου τής ΚΟ θα προηγηθούν οι κυβερνητικές αλλαγές που κατά τα φαινόμενα θα εστιαστούν κυρίως στη βελτίωση της επικοινωνιακής στρατηγικής και της εικόνας της κυβέρνησης.


Αντιθέτως, ο κ. Καραμανλής εμφανίζεται απρόθυμος να συγκαλέσει και την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος επειδή θεωρεί ότι ως τον Σεπτέμβριο η κατάσταση δεν θα είναι απολύτως ελεγχόμενη στο εσωτερικό του κόμματος και δεν πρέπει να ρισκάρει αντιπαραθέσεις που θα ακυρώσουν την προσπάθεια επικοινωνιακής αντεπίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: