Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Πολιτικό χρήμα και πολιτική υποκρισία

Στις υποτιθέμενες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ειδική μεταχείριση συγκεκριμένου μάρτυρα στην υπόθεση της SIEMENS , καλούμε το ΠΑΣΟΚ να εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες τα εξής ζητήματα:

· Πρώτον,

γιατί η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε την πρόταση που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός στις 8 Ιουλίου του 2008 στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα, για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για τη θωράκιση των κομμάτων και τον αυστηρότερο έλεγχο των οικονομικών τους; Βασικό αντικείμενο της Διακομματικής Επιτροπής είχαμε προτείνει να είναι τα ζητήματα που αφορούν την εσωτερική λειτουργία των κομμάτων και συγκεκριμένα τη διαφάνεια των λειτουργικών και εκλογικών δαπανών τους.


· Δεύτερον,


γιατί κατά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποχώρησαν από το κοινοβούλιο ενώ η Νέα Δημοκρατία είχε καταθέσει σειρά προτάσεων για την εμπέδωση της διαφάνειας στο δημόσιο τομέα και το δημόσιο βίο; Υπενθυμίζουμε πως οι προτάσεις μας για την θωράκιση των κομμάτων και τον αυστηρότερο έλεγχο του λεγόμενου «πολιτικού» χρήματος, δεν κατέστη δυνατό να γίνουν συνταγματική επιταγή, λόγω της άρνησης σύμπραξης της Αντιπολίτευσης.


· Τρίτον,

για ποιο λόγο ο κος Παπανδρέου, ενώ όσο διερευνά η Δικαιοσύνη την υπόθεση Siemens , δεν πράττει το παραμικρό προς την κατεύθυνση της διερεύνησης της δημόσιας ομολογίας του κ. Θόδωρου Τσουκάτου για εισροή «μαύρου χρήματος» στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ;


Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ αρνείται συστηματικά να εισέλθει σε έναν δημόσιο διάλογο για τη διαφάνεια και τη λειτουργία των κομμάτων. Αντί να συνεισφέρει στην εμπέδωση της διαφάνειας στον δημόσιο βίο, λειτουργεί αποτρεπτικά.


Εάν το ΠΑΣΟΚ πραγματικά ενδιαφέρεται για την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος, δεν έχει παρά να συνεργαστεί με την κυβέρνηση εντός του πλαισίου, ενός υπεύθυνου δημοκρατικού διαλόγου για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή και να αποδείξει έμπρακτα πως έχει αλλάξει στάση σε σχέση με το παρελθόν.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: