Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Αβραμόπουλος:"Να συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά τη ζωή μας, χωρίς ανησυχία"

Για την εξέλιξη του σχεδιασμού και την επικαιροποίηση του εθνικού σχεδίου ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο και την πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής για τη νέα γρίπη Ελένη Γιαμαρέλου.



Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η παρακολούθηση του θέματος είναι σε καλό δρόμο, σε συνεργασία και με το Επιστημονικό Συμβούλιο, το οποίο συμβουλεύει την πολιτεία για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

"Υπάρχει επιστημονική αβεβαιότητα για το πώς θα εξελιχθεί η νόσος, αλλά το κράτος προνοεί και σχεδιάζει ακόμη και για τα χειρότερα σενάρια", δήλωσε ο υπουργός Υγείας και διαβεβαίωσε ότι "η ελληνική πολιτεία θα συνεχίσει, με σοβαρότητα, σχέδιο και στρατηγική, την αντιμετώπιση του θέματος και το εθνικό σχέδιο θα επικαιροποιείται ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου".

"Το σχέδιο αυτό ενεργοποιεί τον κρατικό μηχανισμό, ως συνέχεια στα δυο προηγούμενα σχέδια", τόνισε ο υπουργός, ενώ σε ό,τι αφορά τα εμβόλια υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα τα παραλάβουν και θα καλύπτονται οι ανάγκες του πληθυσμού και όλων των κατοίκων της χώρας.



"Πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά τη ζωή μας, χωρίς ανησυχία", επεσήμανε κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος διευκρίνισε ότι μέσα στις επόμενες δυο ημέρες το Επιστημονικό Συμβούλιο θα έχει επιστρέψει με τα σχόλιά του το επικαιροποιημένο σχέδιο και τότε, την Παρασκευή, θα επιδοθεί στον πρωθυπουργό και σε όλη την πολιτική ηγεσία της χώρας.


Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει δεύτερο σοβαρό κρούσμα στη χώρα, ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε ότι πλέον δεν καταμετρώνται τα κρούσματα, αφού το 95% όσων έχουν προσβληθεί από τη νόσο έχει ιαθεί, αλλά πρόσθεσε ότι αν καταγράφεται σοβαρό κρούσμα, τότε γίνονται ανακοινώσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ.



Σχετικά με τις επικρίσεις που διατυπώνει το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έλλειψη σοβαρότητας, σημειώνοντας ότι η χώρα μας έχει πάρει τα διεθνή εύσημα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.


"Κινούμαστε με διαφάνεια και αλήθεια", κατέληξε ο υπουργός και εξέφρασε την απορία του γιατί μετά από τρεις μήνες το ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε το θέμα αυτό.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Αθήνα, 28 Ιουλίου 20

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι απελπισμένες προσπάθειες του εκπροσώπου της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να κάνει το άσπρο μαύρο πέφτουν, για μία ακόμη φορά, στο κενό.

Με ψέματα, παραποίηση της αλήθειας, υπερβολές και μικροκομματικές κορώνες το ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει απλώς την πολιτική του γύμνια.

Ξαναθυμίζουμε λοιπόν στον κ. Παπανδρέου και τους πελαγωμένους συνεργάτες του: Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχε και έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την οικονομία. Και γι’αυτό οι συνέπειες της διεθνούς κρίσης είναι ηπιότερες απ’ ότι σε χώρες όπου κυβερνούν ομοϊδεάτες του κ. Παπανδρέου.

Η Ελλάδα είχε εκπονήσει εγκαίρως σχέδιο για την γρίπη, έκανε τις αναγκαίες προσαρμογές στις αρχές Μαίου για τη νέα μορφή γρίπης και το επικαιροποιεί συνεχώς. Έτσι λειτουργούν οι μοντέρνες κοινωνίες. Και όχι με τους αυτοσχεδιασμούς που προτιμά το ΠΑΣΟΚ.

Όσο για το ποιος σέβεται το Σύνταγμα: Όλοι ξέρουν τις διαχρονικές θεσμικές παρεκτροπές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρχής γενομένης με την απουσία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή κατά τη ψήφιση του ιδίου του Συντάγματος του 1975 αμέσως μετά την μεταπολίτευση.

Για μας το θέμα είναι ξεκάθαρο. Το Σύνταγμα πρέπει να γίνεται σεβαστό και στο γράμμα του και στο πνεύμα του χωρίς αστερίσκους και χωρίς εξαιρέσεις. Και όχι σύμφωνα με τα γούστα του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του.

Και γι’ αυτό ακριβώς το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να εξηγήσει πειστικά γιατί αρνείται να ψηφίσει χωρίς όρους και προϋποθέσεις την επανεκλογή του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, στο πρόσωπο του οποίου υπάρχει σύμπτωση απόψεων».