Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Συνάντηση Καραμανλή-Μπερλουσκόνι για τη μετανάστευση

Στη Ρώμη βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όπου θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η παράνομη μετανάστευση θα βρίσκεται στο επίκεντρο της ατζέντας της συνάντησης των δύο πρωθυπουργών.

Οι δύο ηγέτες, θα συζητήσουν επί της βάσης όσων τέθηκαν για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, στο πλαίσιο του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ, στην Κέρκυρα, πριν από λίγες μέρες. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση στη Μαδρίτη με τον Ισπανό ομόλογό του, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, για το ίδιο ζήτημα.


Στόχος του κ. Καραμανλή είναι να τεθεί εκ νέου το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη και την Παρασκευή, στη Στοκχόλμη. Ειδικότερα, επιζητά τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων για το πρόβλημα και κυρίως την οικονομική ενίσχυση των χωρών που καλούνται να διαχειριστούν τα κύματα των παράνομων μεταναστών.


Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, συνεχίζονται οι εργασίες της διακομματικής επιτροπής για τη μετανάστευση, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χρ.Μαρκογιαννάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: