Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Καραμανλής: Ουσιαστική και απροκάλυπτη παραβίαση του Συντάγματος.

Για ανεύθυνη και ακραία στάση που παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο θέμα της προεδρολογίας, στην ομιλία του σε εκδήλωση για την 35η επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας την Πέμπτη το βράδυ, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής, στο Ζάππειο.


Ο κ. Καραμανλής είπε ότι οι αρχές και οι αξίες δεν παζαρεύονται και τόνισε χαρακτηριστικά ότι όσοι αμφισβητούν τους θεσμούς δημιουργούν κινδύνους για τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι στα εθνικά θέματα υπάρχει κόκκινη γραμμή και υπογράμμισε ότι στην οικονομία χρειάζονται πολλές τολμηρές αλλαγές και όχι λόγια χωρίς ουσία.
Η Δημοκρατία απαιτεί γόνιμες συνθέσεις που ενώνουν δυνάμεις. Απαιτεί να βάλουμε, πάνω απ' όλα, το συλλογικό, το κοινωνικό, το εθνικό συμφέρον". Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με την ευκαιρία συμπλήρωσης 35 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και τα εγκαίνια έκθεσης στο Ζάππειο με τίτλο "Τέχνη και Δημοκρατία. Τριάντα πέντε σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί"

Ο κ. Καραμανλής έπλεξε το εγκώμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και επισήμανε την απήχηση που έχει στον ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι πρέπει να στηριχθεί η επανεκλογή του.


Εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το για την στάση του απέναντι στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Μάρτιο και ανέφερε ότι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστά ουσιαστική και απροκάλυπτη παραβίαση του Συντάγματος.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην στάση του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για απόπειρα ευτελισμού των θεσμών και είπε ότι πρόκειται για ακραία ανευθυνότητα, ενώ επισήμανε ότι η δημοκρατία απαιτεί γόνιμες συνθέσεις.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι είναι απόφαση της Κυβέρνησης να αλλάξει κάθε τι που ταλαιπωρεί, αδικεί ή πικραίνει τον πολίτη, προχωρώντας σε βαθιές διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η 24η Ιουλίου είναι ημέρα προβληματισμού για το δικό μας χρέος στη Δημοκρατία.

Επισήμανε ότι η 24η Ιουλίου υπενθυμίζει τις συνέπειες της πολιτικής ανευθυνότητας και της υποταγής του συλλογικού συμφέροντος σε εφήμερες σκοπιμότητες και ότι οι ακρότητες, οι απόπειρες που συνιστούν αμφισβήτηση των θεσμών, οι λογικές της απαξίωσης και του μηδενισμού επιφυλάσσουν σοβαρούς κινδύνους.
Αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ο πρωθυπουργός:


"Ο Κάρολος Παπούλιας είναι καταξιωμένος στο ρόλο του. Οφείλουμε να τον τιμήσουμε, όπως και ο ίδιος τίμησε και τιμά το θεσμό που υπηρετεί. Στηρίζοντας, ξεκάθαρα και άμεσα, την επανεκλογή του. Οφείλουμε όλοι να πορευόμαστε με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα".


Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του λέγοντας ότι παίρνει μια θέση που παραβιάζει απροκάλυπτα την ουσία του Συντάγματος. "Με απλά λόγια, το ΠΑΣΟΚ λέει το εξής πρωτοφανές: Ότι δεν ψηφίζει τον σημερινό Πρόεδρο, για να εκβιάσει τη διεξαγωγή εκλογών και μόνο μετά θα τον ψηφίσει. Η θέση αυτή είναι και ουσιαστική παραβίαση του Συντάγματος και απόπειρα ευτελισμού των θεσμών. Και αυτό δεν το δικαιούται κανένας πολιτικός, κανένα κόμμα. Η στάση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ακραία ανευθυνότητα" είπε ο πρωθυπουργός.


Ο Κώστας Καραμανλής εκτίμησε ότι η Δημοκρατία απαιτεί πάνω απ΄ όλα συνέπεια, αξιοπιστία, αίσθημα ευθύνης και απαιτεί απ' όλους να παραμερίσουν τις προσχηματικές και άγονες αντιπαραθέσεις, και απαιτεί γόνιμες συνθέσεις που ενώνουν δυνάμεις.
"Απαιτεί να βάλουμε, πάνω από όλα, το συλλογικό, το κοινωνικό, το εθνικό συμφέρον" συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.



O εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής", με αφορμή τα 35 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Με την σημερινή του ομιλία σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής", με αφορμή τα 35 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τον κομματικό χαρακτήρα αυτής της εκδήλωσης.
Απροκάλυπτα προσπάθησε να ταυτίσει την Δημοκρατία και τους θεσμούς με το προσωπικό του συμφέρον και αυτό της παράταξής του. Να εντάξει το πρόσωπο και το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας σε στενές κομματικές σκοπιμότητες.
Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτό τον δρόμο. Παραμένουμε σταθεροί στην υπεράσπιση και στον σεβασμό του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο ο σημερινός Πρόεδρος άξια εκπροσωπεί.
Ταυτόχρονα, θα δώσουμε την ευκαιρία στους πολίτες να επιβεβαιώσουν στην κάλπη, ότι θέλουν τον ίδιο Πρόεδρο αλλά μια διαφορετική κυβέρνηση.
Το ΠΑΣΟΚ, είπε δεν θα τον ακολουθήσει σ' αυτό το δρόμο. "Παραμένουμε σταθεροί στην υπεράσπιση και στο σεβασμό του θεσμού του προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο ο σημερινός Πρόεδρος άξια εκπροσωπεί. Ταυτόχρονα, θα δώσουμε την ευκαιρία στους πολίτες να επιβεβαιώσουν στην κάλπη, ότι θέλουν τον ίδιο πρόεδρο, αλλά μια διαφορετική κυβέρνηση."



Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Όταν δεν έχει κάτι ουσιαστικό να πει η ηγετική ομάδα του κ. Παπανδρέου, καταφεύγει με έκδηλη αμηχανία σε φθηνά ευφυολογήματα. Η ουσία παραμένει μία: Με ευχολόγια και γενικότητες δεν γίνεται πολιτική ούτε με άναρθρες κραυγές και ακραίες τοποθετήσεις επί παντός επιστητού".

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: