Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Μήνυμα «παπανδρεϊκών» στον Γιώργο

Σε αγκάθι με απρόβλεπτες συνέπειες για τον πολιτικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Γιώργου Παπανδρέου εξελίσσεται η ευθεία αμφισβήτηση της απόφασής του να προκαλέσει πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, από ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διατέλεσαν μάλιστα στενοί συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «
parapolitika.gr», οι δημόσιες παρεμβάσεις του Γιώργου Κασιμάτη και του Δημήτρη Τσάτσου ήρθαν ως αποτέλεσμα της έντονης δυσφορίας που επικρατεί στις τάξεις της «παπανδρεϊκής» πτέρυγας του Κινήματος, για απρεπή μεταχείριση του Κάρολου Παπούλια.

Στελέχη που ανδρώθηκαν δίπλα στον
Ανδρέα Παπανδρέου δεν ξεχνούν ότι ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε «ένας από αυτούς», στενός συνεργάτης του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, που του συμπαραστάθηκε σε δύσκολες στιγμές, όπως την περίοδο του Ειδικού Δικαστηρίου, αλλά και του σπιτιού της Εκάλης, για το οποίο μάλιστα ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε εκ των δανειστών του τότε Πρωθυπουργού.

Τα συγκεκριμένα στελέχη θεωρούν ότι ο
Γιώργος Παπανδρέου παρασύρθηκε από τις εισηγήσεις νεώτερων συμβούλων του, «φωτογραφίζοντας» τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Γιάννη Ραγκούση και τον εκπρόσωπο Τύπου και ευρωβουλευτή Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

*

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν περιμέναμε φυσικά από τους περιορισμένης πολιτικής αντίληψης Γιάννη-Goody's-Ραγκούση και Γιώργο Παπακωνσταντίνου να διαγνώσουν σωστά το σημαίνον νόημα της βαρύνουσας τοποθέτησης του συνταγματολόγου και κορυφαίου ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσάτσου, αναφορικά με την κατάλυση του πολιτεύματος που επιχειρεί ο Jeffry, προκειμένου να εκλεγεί πρωθυπουργός. Οι άνθρωποι δεν έχουν εμπειρία, μαθαίνουν... στην καμπούρα της υστεροφημίας του ΠΑΣΟΚ, λογικό λοιπόν είναι να παρακολουθούν τις εξελίξεις με το στόμα ανοικτό. Κάποιος όμως από όλους εκείνους που χωρίς τον Ανδρέα θα ήταν ένα τίποτα σε τούτη τη ζωή, όφειλε, ως ελάχιστο χρέος τιμής στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, να πει στο παιδί της Αλλαγής δυο κουβέντες. Και να του εξηγήσει ότι για να κάνεις το Σύνταγμα κουρελόχαρτο, χρειάζονται guts, όπως λέγεται το... τσαγανό, στη μητρική γλώσσα του Γιώργου. Και τέτοια guts είχε μονάχα ο πατέρας του, που δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει έγχρωμα ψηφοδέλτια, για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον ανεπανάληπτο Χρήστο Σαρτζετάκη. Ο Ανδρέας έκανε τους θεσμούς να κοκκινίζουν από την ντροπή τους. Ο Γιώργος, μονάχα τη μαμά Μάργκαρετ μπορεί να κάνει κόκκινη από ντροπή, κάθε φορά που πέφτει από το ποδήλατο ή χάνεται στη θάλασσα όταν κάνει κανό.

Ανώνυμος είπε...

Περί εθνικού συμφέροντος
Προσπερνάμε τάχιστα την αυταπόδεικτη διαπίστωση ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν απόψεις σαν του κ. Ντίνου Ρόβλια, που θεωρούν το Σύνταγμα ένα... τεφτέρι σαν και εκείνο στο οποίο κρατούσαν αρχείο για τα εισρέοντα στο Ταμείο του Κινήματος ποσά. Και ερχόμαστε στην ουσία του πράγματος. Όσο επιβλαβείς για τη Δημοκρατία κι αν είναι απόψεις σαν του κ. Ρόβλια, περισσότερο θανατηφόρες είναι οι συνέπειες του... ιού Jeffry. Να και σε κάτι που έμοιασε στον πατέρα του: Στην ακατανίκητη επιθυμία να καταντούν τους θεσμούς κουρελόχαρτο. Ο νομομαθής κ. Ρόβλιας λοιπόν, μας πληροφόρησε ότι πάνω από το Σύνταγμα βρίσκεται το... εθνικό συμφέρον. Και ποιος ορίζει το εθνικό συμφέρον; Μα φυσικά ο κ. Ρόβλιας και το ΠΑΣΟΚ. Για να μιλήσουμε λοιπόν στη γλώσσα του κ. Ρόβλια και των υπόλοιπων «δημοκρατών» του Κινήματος, το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να μην ζήσει η Ελλάδα να δει για Πρωθυπουργό, έναν άνθρωπο που κάνει τον Τομ Χανκς στην ερμηνεία του Φόρεστ Γκαμπ να μοιάζει ηθοποιός συνοικιακής σκηνής. Που πέφτει από το ποδήλατο και γκρεμοτσακίζεται. Που κοντεύει να πνιγεί, κάνοντας κανό στο Αιγαίο. Ευτυχώς που υπάρχουν στελέχη σαν τον κ. Ρόβλια για να μας θυμίζουν... τι είναι το ΠΑΣΟΚ. Που ως φονικός για την Ελλάδα ιός, προϋπήρξε του ιού της νέας γρίπης.

Stathis είπε...

Είναι λάθος να αναγνωρίζεις ότι έκανες λάθος;

Το 1999 ο κ.Καραμανλής είχε πει ότι θα προκαλέσει εκλογές μη ψηφίζοντας για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2000. Ότι δηλαδή κάνει τώρα ο κ.Παπανδρέου. Τότε ο κ.Καραμανλής κατάλαβε ότι έκανε λάθος και τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ.Στεφανόπουλου γιατί οι θεσμοί είναι σημαντικότεροι από τις προσωπικές και κομματικές επιθυμίες.

Ο κ.Παπανδρέου έχει το θάρρος να αναγνωρίσει το λάθος του;

Vassilis