Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Τώρα και κόμμα... παραλίας!


Αποκλειστικό από parapolitika


Ως γνωστόν, στο δίλημμα κάλπες ή μπάνιο, πολλοί προτίμησαν το δεύτερο κατά τη διάρκεια των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου. Και αυτοί ήταν πάρα πολλοί. Τόσοι, που αποφάσισαν να δημιουργήσουν ακόμη και... κόμμα. «Πανελλήνιο Κόμμα Παραλίας» ή «ΠΑ.ΚΟ.ΠΑ.» για συντομία!


Μεταξύ σοβαρού και αστείου, ένας κλασσικός «παραλίας», ο νεαρός Τάσος Ανθόπουλος βλέποντας τα υψηλά ποσοστά αποχής που φέτος ξεπέρασαν το 47% (47,37% για την ακρίβεια) αποφάσισε να δημιουργήσει στη γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook ένα γκρουπ θεσμικής κατοχύρωσης της παραλίας και ανάδειξής της σε κομματικό σχηματισμό.


Σήμερα το δημοφιλές αυτό γκρουπ αριθμεί γύρω στα 5.000 άτομα και απέκτησε και ιστοσελίδα (www.pakopa.gr). «Αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, στο μέλλον θα διεκδικήσουμε και θέση στο πολιτικό σκηνικό» δηλώνει ο ιδρυτής του ΠΑ.ΚΟ.ΠΑ. Τάσος Ανθόπουλος που βαρέθηκε, όπως λέει, η γενιά του να βρίσκεται στο περιθώριο και να δουλεύει για 700 ευρώ το μήνα.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, σκοπός του είναι η σάτιρα της πολιτικής, χωρίς την επιδίωξη διακωμώδησης των θεσμών.

Το κόμμα έχει ως έμβλημα έναν τύπο που κάθεται με το καλάμι του στη σκιά μιας ομπρέλας θαλάσσης και ψαρεύει σε μια τεράστια γυάλα!

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα www.pakopa.gr, «το Πανελλήνιο Κόμμα Παραλίας είναι το νέο «κόμμα - απόκομμα» το οποίο δημιουργήθηκε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου του 2009.

Κι επειδή είμαστε κόμμα παραλίας, ήρθαμε να ταράξουμε τα λημνάζοντα (σ.σ. δική τους η ορθογραφία) ύδατα αυτής της χώρας»! Και συνεχίζει το κείμενο: «με χιουμοριστική διάθεση και χωρίς να θέλουμε να διακωμωδήσουμε απαξιωτικά την ελληνική πολιτική σκηνή, εμείς, μια ομάδα νέων, φίλων μελών του Facebook δημιουργήσαμε το ομώνυμο γκρουπάκι! Δεν αποτελούμε πολιτικό σχηματισμό - ακόμα)!


Επίσης δεν έχουμε σκοπό να αντιγράψουμε αντίστοιχες κινήσεις πολιτικών σχηματισμών «πρωτότυπης ιδεολογίας» του εξωτερικού, όπως πολλοί ήδη θέλουν να πιστεύουν. Λένε πως είμαστε το κόμμα της αποχής προσωποποιημένο. Κι όμως, κάποιοι από εμάς ψήφισαν κανονικά στις ευρωεκλογές.


Οι υπόλοιποι απλά απήχαν (σ.σ. επίσης δική τους η ορθογραφία) συνειδητά! Άρα η δημιουργία του ΠΑ.ΚΟ.ΠΑ. δεν ήταν κίνηση αντίδρασης, αντίστασης και αντιεξουσιασμού. Όσοι από εμάς ψήφισαν, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα βάσει των δικών τους πολιτικών πιστεύω, στα οποία κανένας δεν μπορεί να επέμβει. Στο ΠΑ.ΚΟ.ΠΑ. η ιδεολογία μας είναι κοινή και έχει γίνει σύνθημα και τραγούδι. «Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία»!


Σας προσκαλούμε να γίνετε κι εσείς μέλη στην τρέλα μας και να αποκτήσετε το δικό σας υπουργείο, κάνοντάς μας αυτοδύναμη κυβέρνηση στο Facebook». Ποιος ξέρει; Μπορεί και εσείς να γίνετε σκιώδης υπουργός ξαπλώστρας, υφυπουργός φραπέ, ή γενικός γραμματέας τουρισμού...


Τα μέλη του γκρουπ πάντως, την περασμένη Κυριακή πραγματοποίησαν και την πρώτη τους συνάντηση γνωριμίας σε κλαμπ επί της λεωφόρου Καραμανλή, στη Βούλα. Δηλαδή, στην... παραλία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: