Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Έρχεται πολιτικό "τσουνάμι"...ΠαΣοΚ ..."άντε γειά"!

Όλο και πιο κοντά βρίσκεται η παράδοση του κ. Χριστοφοράκου από τις Γερμανικές αρχές , αφού παρεδόθη μια δέσμη εγγράφων από την Αθήνα, που συμπληρώνουν τα αιτούμενα στοιχεία από τις Γερμανικές αρχές. Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Εισαγγελίας κ. Αλφονς Ομπερμάγερ « ο φάκελος πλέον είναι πλήρης».
Με τα έγγραφα αυτά επαναλαμβάνονται και γραπτώς δύο προφορικές διαβεβαιώσεις των Ελλήνων εισαγγελέων:
α), το αδίκημα της δωροδοκίας σε σχέση με τον ΟΤΕ δεν έχει παραγραφεί όπως κακώς ισχυρίζονται οι Γερμανοί συνήγοροι του
β) σε περίπτωση δίκης και καταδίκης του από ελληνικά δικαστήρια, θα μπορέσει να εκτίσει την ποινή του (όπως έχει το δικαίωμα ως Γερμανός υπήκοος) στη Γερμανία.

Ο κ. Χριστοφοράκος όλες αυτές τις ημέρες στην προσπάθειά του να δικαστεί στη Γερμανία και να γλιτώσει την έκδοση στην Ελλάδα έπαιζε την γάτα με το ποντίκι.

Πλέον διαπιστώνοντας ότι η εξέλιξη των πραγμάτων
δεν είναι θετική γι` αυτόν παίζει και τα τελευταία του χαρτιά.

Ανοίγει το αρχείο του με τη διακίνηση «μαύρων» χρημάτων σε βάθος 12ετίας, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου φυλασσόταν σε διαμέρισμα στο Μόναχο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας«PRESS Time» ο κ. Χριστοφοράκος παρέδωσε έγγραφα χειρόγραφα και ηλεκτρονικά που αφορούσαν 25 περίπου εκατομμύρια ευρώ, και αφορούσαν την περίοδο 97'-99'.

Μέσα από τα έγγραφα έρχονται στο φως
υπόγειοι λογαριασμοί με τις κωδικές τους ονομασίες για 35 πρόσωπα στους οποίους διοχετεύτηκε το παραπάνω ποσό ως μίζα.

Όλοι τους
πρώην υπουργοί, υφυπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι εκείνης της εποχής.
Το γεγονός ότι έδωσε ξαφνικά πλήρη στοιχεία για την συγκεκριμένη ΜΟΝΟ περίοδο , εκλαμβάνεται
ως μήνυμα με συγκεκριμένους αποδέκτες. Φυσιολογικά θα πρέπει να περιμένουμε ότι τις επόμενες ημέρες το ΠαΣοΚ θα ξανασηκώσει θέμα περί ...νομοθετικής διάταξης για «αμνηστία». Οι πιέσεις από το Μόναχο είναι φοβερές.

Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι ο κ. Χριστοφοράκος έπαιξε
ακόμα ένα χαρτί του που αφορούσε μίζα 24 εκατομμυρίων ευρώ στις εκλογές του 2000, τότε θα προκληθεί πραγματικός πολιτικός σεισμός.

Σύμφωνα λοιπόν μ` αυτές τις πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα «
ο κ. Χριστοφοράκος ήταν εξίσου αποκαλυπτικός, αναφέροντας, ότι η SIEMENS χρηματοδότησε τις αθρόες μετακινήσεις ψηφοφόρων από το εξωτερικό στις εκλογές του 2000 για λογαριασμό του ΠαΣοΚ. Εκείνες τις εκλογές το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης τις είχε κερδίσει με διαφορά μόλις 70.000 ψήφων εν μέσω κατακραυγής από τα κόμματα για εκτεταμένη νοθεία και αλλοίωση της λαϊκής βούλησης από τους παλιννοστούντες.

Κατά τις ίδιες εισαγγελικές πηγές ο κατηγορούμενος φέρεται ότι προσκόμισε
αποδείξεις με πληρωμές αξιωματούχων σε Ουκρανία, Γεωργία, Ρωσία, Ουγγαρία και άλλα ανατολικά κράτη, οι οποίοι εξέδιδαν σωρεία πιστοποιητικών εγγράφων σε πολίτες τους προκειμένου να ψηφίσουν στην Ελλάδα.

Πλέον αυτών έδωσε και
λίστες αεροπορικών εταιρειών με τις οποίες οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν αυθημερόν και ψήφισαν, ενώ υπάρχει και χειρόγραφο σημείωμα με το τελικό οικονομικό κόστος αυτής της προεκλογικής κινητοποίησης, το οποίο ξεπέρασε τα 24 εκατομμύρια ευρώ». Εάν λοιπόν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες της εφημερίδας προβλέπεται πραγματικό πολιτικό τσουνάμι .



Δεν υπάρχουν σχόλια: