Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Ο Χριστοφοράκος έδωσε πλήθος στοιχείων

Κορυφαίους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ και ορισμένους της Νέας Δημοκρατίας φέρεται ότι «έκαψε» ο πρώην επικεφαλής της Siemens Ελλάδας Μιχάλης Χριστοφοράκος στη διάρκειας εννέα ωρών κατάθεσή του στον εισαγγελέα του Μονάχου που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30.
Επιδιώκοντας να μείνει και να δικαστεί στη Γερμανία, έδωσε πλήθος στοιχείων για τον τρόπο διακίνησης των μαύρων χρημάτων από τα κεντρικά ταμεία της εταιρείας την περίοδο 1997-2005, μπαίνοντας σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια στα οποίο είναι άγνωστο αν οι Γερμανοί δικαστικοί θελήσουν να τον ακολουθήσουν.
Αυτή την ώρα ενημερώνονται οι εισαγγελικές αρχές στην Ελλάδα ενώ ο ανακριτής Ζαγοριανός και ο εισαγγελέας Παντιώρας αναχωρούν για το Μόναχο την Πέμπτη, αμέσως μετά την απολογία του Θόδωρου Τσουκάτου.

Ακριβείς πληροφορίες του parapolitika.gr από την Γερμανική εισαγγελία αναφέρουν ότι οι δικηγόροι του Χριστοφοράκου προσκόμισαν αποδεικτικό υλικό «πολλών χιλιάδων σελίδων» το οποίο δεν αφορά μόνο τους Έλληνες πολιτικούς αλλά και τους Γερμανούς της Siemens καθώς πρόθεση του είναι να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων όπως ο κεντρικός επικεφαλής των μαύρων ταμείων Ράιχαρντ Σίκατσεκ.
Οι Γερμανοί πάντως φέρονται αποφασισμένοι να τον εκδώσουν την επόμενη κιόλας εβδομάδα αν και στον Χριστοφοράκο παρέχεται το δικαίωμα να προσφύγει στο ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας αυτής καθώς έχει τη Γερμανική υπηκοότητα.

Σχετικό 1 : Έντονες φήμες που κυκλοφόρησαν πριν από λίγο αναφέρουν ότι ο Χριστοφοράκος παρέδωσε χειρόγραφες αποδείξεις που "μπλέκουν" στην υπόθεση το πάρα πολύ στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Αυτά αναφέρουν οι πληροφορίες και αυτές μεταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: