Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Απόσπασμα από τα δελτία ειδήσεων των ALTER, ANT1, MEGA της 1ης Ιουλίου! Αφορούν το "θέμα Τσουκάτου" με την Siemens!



Ο Θόδωρος Τσουκάτος, "ο άλλοτε πανίσχυρος Στρατηγός του ΠαΣοΚ", μέσω της απολογίας του ανέδειξε μια "αμαρτωλή" πτυχή της λειτουργίας του ΠαΣοΚ, δηλαδή της μη καταγραφής του συνόλου της χρηματοδότησης που λαμβάνει!

Το να την συγκρίνουν οι δημοσιογράφοι και με άλλα κόμματα είναι αυθαίρετο και αποδεικνύουν την κομματική τους ταυτότητα ή εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα!
Τα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα αφορούν το ΠαΣοΚ.
Όταν θα έρθουν στοιχεία και για άλλα κόμματα, το συζητάμε τότε!
Έτσι γίνεται η αντικειμενική δημοσιογραφία...

Πέραν όμως του κου Τσουκάτου το ίδιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φρόντισε να εκτεθεί παρουσιάζοντας μια τουλάχιστον αμφιβόλου εγκυρότητας καταγραφή των εσόδων του για το έτος 1999, υποβαθμίζοντας το ίδιο την όποια εγκυρότητα μπορεί να επικαλείται στην καταγραφή των εσόδων του.

Ξεκαθαρίζουμε στο σημείο αυτό ότι είναι καθ' όλα νόμιμο το να ενισχύεται οικονομικά ένα κόμμα μέσω εισφορών.
Όμως, η μη δήλωση και δημοσιοποίηση του ύψους των εισφορών συνιστά κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού χάρτη λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Αυτή η απόκρυψη ορισμένων-συμφωνα με κάποιους των περισσοτέρων- εισφορών αποσκοπεί στην τύποις τήρηση του ανώτατου ορίου των 15.000 ευρώ που δικαιολογεί ο νόμος ανά εισφορά, λόγω του ότι οι εισφορές από σημαντικούς αιμοδότες των κομμάτων ξεπερνούν κατά πολύ αυτό το όριο.
Ο κος Τσουκάτος με την κατάθεσή του σήμερα ήρθε να επιβεβαιώσει ακριβώς αυτό:
Ότι το ΠαΣοΚ μόνο τύποις "σέβεται" την κείμενη νομοθεσία, καταπατώντας τους κανόνες χρηματοδότησης που ορίζει ο νόμος.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που είναι πραγματικά εξωφρενικό είναι το μπακαλοτέφτερο που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ ως ισολογισμό.
Είναι ντροπή για το κυβερνών κόμμα της περιόδου εκείνης και για τον πρόεδρο του κινήματος να αποδέχεται τέτοια ΜΠΑΚΑΛΟΧΑΡΤΑ, που γράφουν τα εκατομμύρια σαν παραγγελιά χοιρινή μπριτζόλα, τηγανίτες πατάτες, τζατζίκι και χωριάτικη σαλάτα, και ένα καρτούτσο!

Ανώνυμος είπε...

Την κουρτίνα των κομματικών ταμείων σήκωσε με την απολογία του ο κ. Θόδωρος Τσουκάτος, που μέσω υπομνήματος αναφέρθηκε σε διπλά βιβλία και χρηματοδοτήσεις πάνω από το ανώτατο όριο, κατά τη θητεία του ως «ισχυρού άνδρα» της Χ. Τρικούπη στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσουκάτος αφέθηκε ελεύθερος με μικρή χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ομως, οι αιχμές που διατύπωσε κατά του ΠΑΣΟΚ και της σημερινής του ηγεσίας προκαλούν έντονες αναταράξεις. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμμένει στη θέση ότι το 1 εκατομμύριο μάρκα που έλαβε από τη Siemens o άλλοτε «στρατηγός» της Χαριλάου Τρικούπη δεν κατέληξε στα κομματικά ταμεία και υποχρεώθηκε να δώσει στη δημοσιότητα χειρόγραφο σημείωμα από το «Βιβλίο Εσόδων - Εξόδων» του 1999. Από αυτό όντως δεν προκύπτει εισροή του επίμαχου ποσού. Διαφαίνεται, όμως, ανάγλυφα ο ανεξέλεγκτος τρόπος με τον οποίο καταγράφονταν εκείνη την εποχή οι «οικονομικές ενισχύσεις» στο ΠΑΣΟΚ.

Καθημερινή

Stathis είπε...

Μια διάψευση που εκθέτει την Ιπποκράτους

Του Κωνσταντινου Zουλα

Με τη φωτοτυπία μιας χειρόγραφης σελίδας από ένα «Βιβλίο Εσόδων - Εξόδων» που ουδόλως περιποιεί τιμή σε ένα κόμμα που κατείχε, και κυρίως διεκδικεί, την εξουσία, το ΠΑΣΟΚ επεχείρησε χθες να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του κ. Θ. Τσουκάτου ότι το 1999 κόμισε στα ταμεία του ένα εκατομμύριο μάρκα από τη Siemens. Στη φωτοτυπία που διένειμε το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να έχει γίνει την κρίσιμη περίοδο καμία εγγραφή στη στήλη που περιγράφεται ως «οικονομική εξόρμηση» του κόμματος. Η επιλογή, ωστόσο, της Ιπποκράτους να δημοσιοποιήσει ένα χειρόγραφο που προδίδει τον εντελώς πρόχειρο και ανεξέλεγκτο τρόπο με τον οποίο καταγράφονταν εκείνη την εποχή οι «οικονομικές ενισχύσεις» στο ΠΑΣΟΚ, δεν είχε βέβαια αποδέκτη μόνον τον κ. Τσουκάτο...

Με τη χθεσινή του κίνηση είναι προφανές ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από τον τρόπο που λειτουργούσε το ΠΑΣΟΚ επί του κ. Κ. Σημίτη και από όσες ύποπτες υποθέσεις πιθανώς εμπλέκονται συνεργάτες του. Με την ίδια επιλογή, ωστόσο, και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου παραμένει έκθετος, καθώς αποδεικνύεται ότι χρειάστηκε έναν ολόκληρο χρόνο για να αποδοκιμάσει έστω και εμμέσως τον τρόπο που τότε λειτουργούσε το ΠΑΣΟΚ, ενώ θα μπορούσε από την πρώτη στιγμή να έχει καλέσει τον κ. Τσουκάτο για εξηγήσεις στα όργανα του κόμματος, αντί να προτιμήσει την εύκολη επικοινωνιακά λύση της διαγραφής του. Τη ρήξη πάντως του κ. Παπανδρέου με το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει και το αίτημα που κατέθεσε χθες στη Βουλή το κόμμα του για την έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας και τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, προκειμένου, όπως υπογραμμίστηκε από την κ. Μαρία Καρακλιούμη, «να διερευνηθεί άμεσα και να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια σε όλο το εύρος της για όλους και όλα». Φράση που επίσης επιβεβαιώνει ότι ο κ. Παπανδρέου ουδόλως προτίθεται να καλύψει στο εξής οποιαδήποτε σκιά προκύψει για το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, αξιώνοντας παράλληλα από τη Ν. Δ. να πράξει το ίδιο για τις δικές της ημέρες διακυβέρνησης. Οπως ελέχθη από την Ιπποκράτους, «είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η Ν. Δ. για να απαλλαγεί το πολιτικό σύστημα από την ομηρεία επιλεκτικών διαρροών».

Καθημερινή

Ανώνυμος είπε...

Το σύστημα είναι απίστευτα πιό σάπιο, από αυτό που αναδεικνύεται μέσω των ΜΜΕ.
Ακούγεται ότι, σε κάθε δημόσια επιχείρηση και οργανισμό, κάθε κόμμα έχει τον ταμία του. Πρόσωπο έμπιστο, που έχει "αρμοδιότητα" να παρακολουθεί τις συμβάσεις και να παίρνει γιά λογαριασμό του κόμματος, το αναλογούν ποσοστό.
Ακούγεται επίσης ότι, όταν συντάσσονται οι τεχνικές προδιαγραφές διαφόρων διαγωνισμών που πρόκειται να βγούν στον αέρα, τα οργανωμένα μέλη των κομμάτων (κυρίως των μικρών γιατί τα μεγάλα δεν έχουν τέτοια ανάγκη), προσπαθούν να συμπεριληφθούν στις προδιαγραφές και τα καταφέρνουν, τέτοιοι όροι που να διευκολύνουν τις εταιρείες που χρηματοδοτούν τα κόμματά τους.

Απ' ότι φαίνεται, είναι ΟΛΑ με το αζημίωτο.
Όλα τα παραπάνω, αν ισχύουν, σίγουρα είναι σε γνώση πολλών δημοσιογράφων και-συμπεραίνω- του ιδοκτήτη του παρόντος ιστολογίου.

Αλλά, γιά να μην έχουν αναφερθεί καθόλου, μάλλον θα πρόκειται γιά διαδόσεις όσων θέλουν να απαξιώσουν το πολιτικό μας σύστημα.

Ανώνυμος είπε...

Αντιγραφή απο΄ανάρτηση σχολίου στον politis.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΟ FORUM - KIRIAKOS είπε...

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ) ΣΥΖΗΤΟΥΝ… ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ ! ! !

Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ίσως αποτελεί την πλέον χαρακτηριστική περίπτωση νομοθετήματος, το οποίο αρχίζει να αποτυπώνεται σε χαρτί αφού πρώτα έχουν προσδιοριστεί με σαφήνεια τα …παράθυρα και οι …μπαλκονόπορτες μέσα από τα οποία θα διαφεύγουν και θα απαλλάσσονται οι επίορκοι.

Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforum.blogspot.com/

Αυτή είναι η εμπειρία. Και δυστυχώς δε την διαψεύδουν παραδείγματα.

Σήμερα, μετά τη δυσωδία των «αρπαχτών» και την αναβαθμισμένη λαμογιοκρατία που έπνιξε την πολιτική και μαζί μ αυτήν υποθήκευσε το μέλλον του τόπου μας και τη ζωή μας, οι πολιτικοί του πολιτικού συστήματος συζητούν και πάλι προκειμένου ν αλλάξουν (βλ. να αναβαθμίσουν, δηλαδή να εκσυγχρονίσουν) το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Δηλαδή αναζητούν νέους τρόπους για να εδραιώσουν την ασυλία τους.
Κι όλα αυτά κάτω από το ψευδεπίγραφο επιχείρημα, πως πρέπει δήθεν να …θωρακίσουν τους πολιτικούς από ενδεχόμενες κακοβουλίες και κακεντρεχείς αντιπαλότητες.
Παπαρδέλες.

Λες και αυτός ο λαός δεν ξέρει να εκτιμά την εντιμότητα…
Λες και αυτός ο λαός δεν μπορεί να αντιστοιχίζει στη συνείδησή του τον βίο και την πολιτεία του πολιτικού με τη νοικοκυρεμένη διαχείριση του τομέα ευθύνης του και με τη βιωσιμότητα του οικονομικού γίγνεσθαι του τόπου του…

Επιχειρούν γι ακόμα μια φορά να προστατεύσουν τον εαυτό τους απ τις συνέπειες του …μακρυχερισμού, γι αυτό και δικαιούμαστε ν αναρωτηθούμε:

ΕΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ …ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ???

Τα πράγματα είναι απλά.

Αν αυτό που θέλουν δεν είναι η ατιμωρησία αλλά η εντιμότητα στη διαχείριση της πολιτικής και της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων οικονομικών, αυτό που έχουν να κάνουν είναι πέντε σαφή και συγκεκριμένα βήματα.

1. Δε συζητάμε για νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά για νόμο περί ευθύνης του ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (υπουργών, πολιτικών προϊσταμένων, κορυφαίων πολιτικών στελεχών κομμάτων, διοικητών οργανισμών κλπ)
2. Το «πόθεν έσχες» των ιδίων και των α’ βαθμού συγγενών τους, κάθε δύο χρόνια θα μπαίνει στο μικροσκόπιο θεσμοθετημένης επιτροπής η οποία θα εναλλάσσεται και στην οποία θα συμμετέχουν και πολιτικοί. Κατά κανόνα όμως θα αποτελείται από εκπροσώπους φορέων (πχ τελειόφοιτοι ή μεταπτυχιακοί φοιτητές του οικονομικού πανεπιστημίου) και στο βαθμό που θα διαπιστώνεται αδικαιολόγητος πλουτισμός που δεν θα αιτιολογείται από τα νόμιμα βιοποριστικά εισοδήματά τους και από τα περιουσιακά στοιχεία που κατείχαν προ της εισόδου τους στην πολιτική, τότε η περιουσία τους ΘΑ ΔΗΜΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ.
3. Ανάλογη πρόβλεψη να προωθηθεί και στον ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ για τον ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ των Δημοσίων υπαλλήλων.
4. Σε περίπτωση καταγγελίας η δημοσιοποίησης με οποιονδήποτε τρόπο κατά τη διάρκεια της θητείας τους ή και μετά την αντικάταστασή τους, της πιθανής εμπλοκής τους σε οικονομικό σκάνδαλο οποιασδήποτε μορφής, θα επιλαμβάνεται άμεσα και κατά προτεραιότητα ο φυσικός δικαστής και θα υποχρεούται στην άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και στη γνωστοποίηση του πορίσματός του, και για τη διαδικασία αυτή ΔΕ ΘΑ ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ «ΑΔΕΙΑ» ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
5. Τα εγκλήματα των πολιτικών ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ???

Ορίστε κύριοι… ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΣΤΕ ! ! !

Ανώνυμος είπε...

Της Πόπης...
... Του Θεόδωρου Τσουκάτου, για να μην παρεξηγούμαστε. Μετά την κατάθεση του πρώην «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ στον ανακριτή για τις μίζες που πήρε το Κίνημα προκειμένου να προωθήσει απευθείας αναθέσεις μεγάλων έργων στη χώρα μας, στην Ιπποκράτους έχουν ανησυχήσει σφόδρα. Και αναζητούν οδό διαφυγής από το αυτονόητο: Να κάνουν τους Έλληνες να ξεχάσουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ίδιο. Δεν άλλαξε και δεν πρόκειται να αλλάξει. Πρόκειται για μια άποψη που έχει διατυπωθεί σε πλείστες περιπτώσεις στο παρελθόν, συνιστά ωστόσο αξιακή αλήθεια. Το ΠΑΣΟΚ, κυρίες και κύριοι, είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα της αρπαχτής, της μίζας, της ρεμούλας, της κουτοπονηριάς. Η Ελλάδα της ελάχιστης προσπάθειας. Η Ελλάδα του γρήγορου και παράνομου πλουτισμού. Η Ελλάδα του συνδικαλισμού που αρνείται να δουλέψει. Αυτή την Ελλάδα περιέγραψε ο Κώστας Σημίτης. Της Δάφνης. Με αρχιστράτηγο και πρωτοπαλίκαρο τον Θεόδωρο Τσουκάτο. Της Πόπης. Μια Ελλάδα που έφτιαξε ο Ανδρέας. Ο μπαμπάς του Γιώργου. Του γιου της Μαργαρίτας. Καληνύχτα. Και καλή τύχη σε μια άλλη Ελλάδα.

"Καθημερινές Πινελιές"