Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

«Μεσαίο» και «διόλου ασύνηθες» το 1 εκατ. μάρκα

«Μάλλον μεσαίο» και «διόλου ασύνηθες» ήταν, σύμφωνα με το δικηγόρο του Θόδωρου Τσουκάτου, το ποσό του ενός εκατ. μάρκων, το οποίο ο εντολέας του ισχυρίζεται ότι δόθηκε από τη Siemens στο ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στην «Καθημερινή», υποστήριξε ότι τα δύο κόμματα εξουσίας λαμβάνουν στα κρυφά μεγάλα ποσά από χρηματοδότες που θέτουν ως προϋπόθεση να παραμείνουν ανώνυμοι.

Ο δικηγόρος του Θ. Τσουκάτου, Δ. Γκούσκος, ζήτησε εμμέσως από το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τον πελάτη του και να μην οχυρωθεί πίσω από το διαχωρισμό του νέου από "εκσυγχρονιστικό" ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι "νέα πολιτική δεν γίνεται με παλιά χαρτιά". Μιλώντας για τη στάση του Θόδωρου Τσουκάτου, σημείωσε ότι είχε να διαλέξει μεταξύ του να βλάψει το κόμμα του ή να σημαδευτεί εσαεί ως κλέφτης.

Ο Διονύσης Γκούσκος, τόνισε ότι οι προεκλογικές ανάγκες των κομμάτων δεν μπορούν να καλυφθούν από την κρατική χρηματοδότηση και τις εισφορές των μελών τους. Όσον αφορά στα στοιχεία που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ, για να διαψεύσει το πρώην στέλεχός του, σημείωσε ότι οι εγγραφές ήταν "εικονικές, τυχαίες και ανώνυμες", καθώς δεν υπήρχε εκείνη την περίοδο σοβαρή λογιστική παρακολούθηση του ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: