Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο σκάνδαλο της Siemens !

Η πιο κρίσιμη ώρα για το γιγαντιαίο σκάνδαλο της Siemens, είναι τώρα.
Οι αποκαλύψεις, διαδέχονται η μία την άλλη και το κουβάρι ξετυλίγεται.
Έτσι ο κ. Ν.Ζαγοριανός εξέδωσε ένα ακόμη ένταλμα σύλληψης για τον κ. Χριστοφοράκο, που βρίσκεται στις φυλακές του Μονάχου.

Αυτή τη φορά το ένταλμα αφορά τη σύμβαση για την προμήθεια του συστήματος C4I.
Το ένταλμα αναμένεται σήμερα να μετατραπεί σε ευρωπαϊκό και να αποσταλεί στις αρμόδιες αρχές της Γερμανίας.

Έτσι μετά τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που τον βάρυναν με το πρώτο ένταλμα, τώρα πλέον ο κ. Χριστοφοράκος κατηγορείται και για απάτη κατά συναυτουργία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Ο δικαστικός κλοιός γύρω από τους εμπλεκόμενους στην πολύκροτη υπόθεση της ανάθεσης του έργου ασφάλειας C4I άρχισε να κλείνει ασφυκτικά όταν , σύμφωνα με πληροφορίες,ο πρώην γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Δενδρινός «έσπασε» κατά την απολογία του αποκαλύπτοντας κωδικούς και ονόματα προς τα οποία διακινήθηκαν μίζες πάνω από 50 εκατ. ευρώ .

Αλλά δεν είναι μόνο η κατάθεση του κ. Δενδρινού που άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι , αφού και πρώην κορυφαία στελέχη της εταιρείας τα οποία βρίσκονται σήμερα προφυλακισμένα, φέρονται να έχουν μιλήσει για διακίνηση μιζών προς τέσσερις κωδικοποιημένους λογαριασμούς πολιτικών.

Μάλιστα αυτό οδήγησε τον κ. Χριστοφοράκο στο μοιραίο λάθος όσο αφορά τη σύλληψή του.Ο 56χρονος πρώην ισχυρός άνδρας της SIEMENS στην Ελλάδα στην προσπάθειά του να «κλείσει» λογαριασμούς off-shore εταιρειών που του ανήκουν και οι οποίες δεν είχαν μέχρι τότε εντοπιστεί , επισκέφθηκε την πρεσβεία της Κύπρου στη Βιέννη.

Από εκεί άρχισε η παρακολούθησή του από Έλληνα αξιωματικό.Ο κ. Χριστοφοράκος είχε συνεργασία για αυτό τον σκοπό ( του κλεισίματος λογαριασμών των off-shore) και με δικηγορικό γραφείο στο Ζάλτσμπουργκ, πόλη που έχει συνδεθεί με τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, αφού μέσω αυτής μεταφέρονταν εκατομμύρια μάρκα σε Ελληνες πριν από το 2000.

Εν τω μεταξύ δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί εδώ και λίγες ημέρες για τον επιχειρηματία κ.Τρεπεκλή, προσωπικό φίλο και τέως συνεργάτη του κ.Γ.Παπανδρέου.

Μετά την ...«τρομοκρατική» ενέργεια της...«Λαϊκής Θέλησης» εναντίον των γραφείων του και που έμοιαζε περισσότερο με ...μήνυμα, οι αρχές λαμβάνουν τα μέτρα τους (και δικαίως μετά και τις νέες αποκαλύψεις ).

Για να εξαλειφθεί λοιπόν κάθε τέτοια πιθανότητα και με σκοπό να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα του κ. Τρεπεκλή, τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί σε μεγάλο βαθμό , στέλνοντας μηνύματα...«urbi et orbi».



Δεν υπάρχουν σχόλια: