Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Άρχισαν τα...όργανα ! Εμπλοκή Παπακωνσταντίνου στις ...μίζες της SIEMENS


Θυμάστε για μια ομολογία-σοκ που έγραφα στις 7 Μαΐου και αφορούσε απόρρητο έγγραφο με τίτλο «Σημειώσεις συζήτησης»;(εδώ)

Σε αυτό το έγγραφο το οποίο είχε δημοσιευτεί στο ΕΤ,ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» και πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάδος Πρόδρομος Μαυρίδης ήταν αποκαλυπτικός.

Ενώπιον των εσωτερικών ελεγκτών της μητρικής Siemens κ. Burgard, Hafner και Huppert μιλάει και καίει «κόσμο» για την περίοδο 1997-2004, καθώς παραδέχεται, μεταξύ άλλων, ότι:

α) Οι ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ του ΟΤΕ δεν έκαναν χρήση των ευνοϊκών όρων που προβλέπονταν στις συμβάσεις με τη Siemens και ΔΕΝ ΑΣΚΟΥΣΑΝ τα συμβατικά δικαιώματα που προβλέπονταν, ΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΣ τον ΟΤΕ και κατ’ επέκταση το Ελληνικό Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ προς όφελος της γερμανικής εταιρίας.

β) Για να γίνει αυτό η Siemens «αιμοδοτούσε» με εκατομμύρια μάρκα στελέχη του Οργανισμού, που έτσι ...«ξεχνούσαν» να ενεργοποιήσουν τις ρήτρες, οι οποίες ήταν συμφέρουσες για τον ΟΤΕ κι έκαιγαν τη Siemens.

Προσέξτε τι ακριβώς λέει ο κ. Μαυρίδης στο έγγραφο:«Οι πολυάριθμες ....πριμοδοτήσεις (sic !) ήταν απαραίτητες, ιδίως επειδή η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΟΤΕ τα προηγούμενα χρόνια είχε αντικατασταθεί πλήρως, συνολικά τέσσερις φορές και γι’ αυτό το λόγο έπρεπε να διασφαλιστεί ότι ΔΕΝ θα μεταβαλλόταν τίποτα, ως προς τη συμφέρουσα για τη Siemens ακολουθούμενη πρακτική«.


Όπου «πριμοδοτήσεις» τα λαδώματα, τα οποία είχαν καταστεί θεσμός στον ΟΤΕ, καθώς οι διοικήσεις του άλλαζαν τακτικά, οπότε για να μην ενεργοποιηθούν οι ρήτρες έπρεπε να υπάρξει η σχετική... πρόνοια.

Αλλά όταν λέμε ...διοίκηση του ΟΤΕ, ποιους άραγε εννοούμε; Σύμφωνα με τον νόμο λοιπόν (και όπως όλοι ξέρουμε) διοίκηση ασκεί ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ.
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ απόφαση του οργανισμού την παίρνει και την υπογράφει το Διοικητικό Συμβούλιο.


Ας δούμε λοιπόν ένα διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ κατά το κρίσιμο διάστημα που ο Μαυρίδης δια τις μεθόδου της ...πριμοδότησης (κοινώς ΜΙΖΑ) έπρεπε «να διασφαλιστεί ότι ΔΕΝ θα μεταβαλλόταν τίποτα, ως προς τη συμφέρουσα για τη Siemens ακολουθούμενη πρακτική και ότι οι του ΟΤΕ θα «ξεχνούσαν» να ενεργοποιήσουν τις ρήτρες».


Σύμφωνα με το ΦΕΚ 2815/18 Απριλίου 2002 (φωτό) την θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου καλύπτει ο κ. Ε.Αντωνακόπουλος, την θέση του εντεταλμένου Αντιπροέδρου το στέλεχος του ΠαΣοΚ και σημερινός υπόδικος κ. Σκαρπέλης και το... ενδιαφέρον συνεχίζεται και πιο κάτω.


Μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ( που όπως είπαμε έπαιρνε και υπέγραφε τις αποφάσεις αυτής της βρόμικης περιόδου στον ΟΤΕ, και τους οποίους είχε ΠΡΟΤΕΙΝΕ ο τότε υπουργός Οικονομίας) είναι οι κύριοι :
Λ. Αγγέλου, υπάλληλος του ΟΤΕ και μέλος της Κ.Ε. του ΠαΣοΚ.
Γ. Αργυρόπουλος, γενικός διευθυντής του ΟΤΕ και στέλεχος του ΠαΣοΚ
Ν. Μανασής, πρόεδρος της Cosmote και με παρασκηνιακό ρόλο στην πώληση της Γερμανός.
Χρ. Πολυζωγόπουλος, πρόεδρος , τότε ,της ΓΣΕΕ και μέλος της Κ.Ε. του ΠαΣοΚ.
και ο ..... Γ. Παπακωνσταντίνου, ειδικός γραμματέας ,τότε,του υπουργείου Οικονομίας,και σημερινός εκπρόσωπος τύπου του ΠαΣοΚ και ... επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΠαΣοΚ.

Δημιουργείται λοιπόν μείζον πολιτικό ζήτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει προσωπικά ο κ. Παπανδρέου ,αφού ήταν γνώστης ότι ο ...συνεργάτης του ήταν μεταξύ των λαδωμένων Διοικητικών Συμβουλίων του ΟΤΕ.

Καλείται να απαντήσει περί του ενεργού πολιτικού ρήγματος της Κοζάνης.


1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Εχθές ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι κατά τα δύο χρόνια της θητείας του στο ΔΣ του ΟΤΕ, ουδέν το μεμπτόν παρατήρησε.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι η δεύτερη φορά που δηλώνει άσχετος κι ανήξερος.
Θυμάσαι το περίφημο DVD για την υπόθεση Βατοπαιδίου που του είχαν δώσει , αλλά δεν το ...είδε.
Δύο τινά συμβαίνουν. Είτε είναι πλήρως ανίκανος για τις θέσεις που κατέχει, είτε μας θεωρεί ιθαγενείς και μας κοροϊδεύει , κατά τρόπο ανεπίτρεπτο.