Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

H μαύρη λίστα Χριστοφοράκου. 12 υπουργοί - 157 βουλευτές

«Ο Χριστοφοράκος μπορεί να αποκαλύψει ονόματα ακόμη και εδώ στο Μόναχο».


Ο Γερμανός ποινικολόγος ξέρει τι λέει και κυρίως ξέρει τι να περιμένει. Ο πελάτης του που κρατείται στις φυλακές του Σταντελχάϊμ θα αντιμετωπίσει τις επόμενες ημέρες το αμείλικτο ερώτημα του γερμανού Εισαγγελέα και θα πρέπει να απαντήσει πειστικά για τον λόγο που δεν πρέπει να εκδοθεί στην Ελλάδα. Είναι η στιγμή που ο Μιχάλης Χριστοφοράκος θα αποφασίσει αν και ποιά ονόματα θα αποκαλύψει.


Τα στοιχεία και οι φίλοι


Όλες οι πληροφορίες συντείνουν στο ότι ο πρώην ισχυρός ανήρ της SIEMENS HELLAS έχει διασφαλίσει τα νώτα του καταθέτοντας όλα τα στοιχεία που διαθέτει για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, σε δύο φίλους του που είναι και οι «άγνωστοι Χ» στην υπόθεση.


Η ενέργεια αυτή έχει διπλή σημασία. Αφενός προδίδει την ανασφάλεια του Μιχάλη Χριστοφοράκου που έσπευσε να δώσει τα στοιχεία σε πρόσωπα της εμπιστοσύνης του σε περίπτωση που κάτι του συμβεί. Μεγάλα καράβια συνεπάγονται και μεγάλες φουρτούνες. Αφετέρου καταδεικνύεται πώς ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είναι διατεθειμένος να ανοίξει το στόμα του αν χρειαστεί. Ένα μυστικό παύει να είναι μυστικό αν το ξέρουν πάνω από δύο άτομα. Στην Ελλάδα ως γνωστόν, ο αριθμός αυτός εχεμύθειας πέφτει... στη μονάδα.


Οι πληροφορίες αναφέρουν πώς στην προσωπική «τράπεζα πληροφοριών» του Μιχάλη Χριστοφοράκου συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα 12 υπουργών και των δύο κομμάτων εξουσίας στους οποίους κατατέθηκαν χρήματα και τα ονόματα 157 βουλευτών οι οποίοι δωροδοκήθηκαν εις είδος (συσκευές και υπηρεσίες).


Αυτή η «τράπεζα πληροφοριών» έχει τρομοκρατήσει το πολιτικό σύστημα. Για τον λόγο αυτό έσπευσαν στο Μόναχο οι άνδρες της ΕΥΠ και για τον λόγο αυτό σπεύδει ο Εισαγγελέας κ . Ζαγοριανός. Ο κρατούμενος στο Στάντελχάϊμ είναι κινούμενη βόμβα.


Οι απειλές


Ο δικηγόρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου, στη συνέντευξη του στη «zougla.gr» έκανε λόγο για απειλές κατά της ζωής του πελάτη του υιοθετώντας μάλιστα επιθετική φρασεολογία. Είπε ότι τις απειλές αυτές τις λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν του και ότι θα μπορούσε να είναι ένα καλοστημένο σχέδιο για την εξόντωση του Χριστοφοράκου. Πρόσθεσε πώς για τον λόγο αυτό, οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας και της Γερμανίας συνεργάζονται για να διερευνήσουν αυτές τις απειλές. Για να γίνει πιο πειστικός ο Ντάνιελ Πέτερ προσθέτει και μία επίκαιρη νότα, αναφέροντας τον κίνδυνο που προέρχεται από αριστερέ ομάδες, δηλαδή ελληνικές τρομοκρατικές οργανώσεις.



Πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι στην Αθήνα που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ωστόσο προτιμούν να υιοθετήσουν μία άλλη λογική. Η παρουσία της ΕΥΠ και του Έλληνα Εισαγγελέα στο Μόναχο στοχεύει στο να συλλεχθούν άμεσα και από πρώτο χέρι οι πληροφορίες για τα ονόματα των 12 + 157.


Διότι αν τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά και τα ονόματα τόσο ηχηρά (που θα είναι) τότε το ζήτημα «ΈΚΔΟΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ» εισέρχεται σε μία πολύ πολύπλοκη καμπή. Εκλογές αναμένονται, αποκαλύψεις έρχονται και ο κατάλογος των εμπλεκομένων που περνούν το κατώφλι του ανακριτή μακραίνει επικίνδυνα. «Θα μιλήσω» φέρεται να έχει ήδη πεί σε φίλους του ο Θόδωρος Τσουκάτος επί παραδείγματι.


Θα αποκαλύψει μόνον τους ήδη «καμένους» πολιτικούς


Πληροφορίες από το Μόναχο αναφέρουν πώς από την στιγμή που ο Μιχάλης Χριστοφοράκος αισθανθεί «πιεσμένος» τότε θα αποκαλύψει δύο ή τρία ονόματα Υπουργών που δεν διαδραματίζουν πλέον ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή.


Μιλάμε για τα «καμένα» χαρτιά, πρώην Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που πλέον έχουν απομακρυνθεί ή έχουν απομονωθεί από την παρούσα πολιτική ηγεσία του κόμματος. «Δώρο θα κάνει στον Γιώργο Παπανδρέου αν μιλήσει για πρώην Υπουργούς ή μεγαλοστελέχη», διατείνονται ανώτερα στελέχη της Ιπποκράτους.


«Θα του προσφέρουν την ευκαιρία για ένα καλό ξεκαθάρισμα», προσθέτουν με νόημα.


Ο Μιχάλης, ο Κυριάκος και οι άλλοι


Στην «Τράπεζα Πληροφοριών» του Μιχάλη Χριστοφοράκου υπάρχουν και τα 157 ονόματα των βουλευτών – στελεχών των δύο μεγάλων κομμάτων. Είναι προφανές πώς στα παραστατικά που αποδεικνύουν την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο αλισβερίσι θα συμπεριλαμβάνονται και εκείνα που ανήκουν στις Μεγάλες Οικογένειες. Θα υπάρχουν επί παραδείγματι τα ηλεκτρονικά μηνύματα που καταδεικνύουν τις σχέσεις του Μιχάλη Λιάπη, Υπουργού Μεταφορών και στη συνέχεια Πολιτισμού με την Γερμανική εταιρεία. Αλλά και εκείνα τα παραστατικά που θυμίζουν το ταξίδι του Εξαδέλφου μαζί με τον Χριστοφοράκο στην Κεντρική Ευρώπη.


Όπως θα υπάρχουν και τα τιμολόγια που εκθέτουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις αδελφές του. Μόνον που ο αριθμός 157 είναι πολύ μεγάλος για να περάσει απαρατήρητη η απειλή που επικρέμεται για τους πατέρες του Έθνους και του Λαού. «Θα αποδειχθεί πώς οι Παυλίδηδες, οι Ρουσόπουλοι και οι Βατοπεδινοί εν γένει δεν αποτελούν εξαίρεση αλλά τον κανόνα», σημειώνουν με έκδηλη πρόθεση σαρκασμού (μπορεί και αυτοσαρκασμού) στελέχη της κυβερνώσας παράταξης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που ειρωνεύονται εκείνους που εκτέθηκαν για ένα «λεμονοστίφτη» ξεχνώντας πώς αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.


Αυτήν την λαϊκή ρήση την γνώριζε πολύ καλά ο Μιχάλης Χριστοφοράκος


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: