Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Η μεγάλη μεταρρύθμιση


«Τα ψέματα και οι δικαιολογίες τελείωσαν. Ή θα αποφασίσουμε να μειώσουμε το έλλειμμα και το χρέος ή τότε πράγματι θα βουλιάξουμε όλοι μαζί. Μαγικές συνταγές για να μειώσουμε το έλλειμμα δεν υπάρχουν», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Παπαθανασίου, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Θα συμφωνήσω απόλυτα. Η ευαισθησία μου σ` αυτό το καρκίνωμα του Ελληνικού κράτους είναι γνωστή.Έχω γράψει επανειλημμένα ότι μόνο οι κομματοστρατευμένοι και πολιτικά κωφοί αδυνατούν να ακούσουν την κραυγή του τέρατος που ονομάζεται Δημόσιο Χρέος.

Όμως υπάρχει μια τεράστια αντίφαση.Είμαστε οι πιο χρεωμένοι… ζάπλουτοι όπως έλεγε κάποτε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.! Ναι μην απορείτε. Υπάρχει μια οικονομική διάσταση για την οποία - ανέκαθεν- άπαντες σιωπούν.

Οι κεραμιδόγατοι της δημοσιογραφίες και οι μολυσμένοι από τον ιό του λαϊκισμού πολιτικοί, με έντονα τα συμπτώματα της βουλιμίας για την εξουσία , «ανακαλύπτουν» διάφορα σκάνδαλα σε βάρος της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού λαού, αποκρύβοντας όμως ηθελημένα το μεγαλύτερο -επί πάρα πολλά χρόνια -σκάνδαλο που λαμβάνει χώρα στην πατρίδα μας.

Κοινό μεταπολιτευτικό μυστικό είναι ότι υπάρχει τεράστια ακίνητη περιουσία του Δημοσίου που παραμένει απολύτως ανεκμετάλλευτη και περιμένει τον… «καταπατητή» της!

Μέχρι και η μαμά Μαργαρίτα ήξερε το κοινό παράνομο μυστικό, όπως αποκαλύφθηκε από τα χακεμένα email.«Πίεσε τον Βενιζέλο να μας δώσει το υπουργείο πολιτισμού εκείνο το κτήριο. «Δεν αξίζει ένα ...παλιοκτήριο ο πατέρας σου Ανδρέας Παπανδρέου;(σ.σ το Νεοκλασικό ανεκτίμητης αντικειμενικής αξίας, έγινε ...παλιοκτήριο) »

Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Τα κληροδοτήματα του Δημοσίου. Χιλιάδες κληροδοτήματα ιδιωτών υπέρ δημόσιων οργανισμών, ΝΠΔΔ, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων κ.λπ. τα οποία κάποια δεν αξιοποιούνται ή κάποια άλλα λεηλατούνται από ορδές «επιτηδείων».

Όπως το γνωστό κτήριο που είχε νοικιαστεί στην σύζυγο υπουργού του ΠαΣοΚ, έναντι αντιστοίχου με ένα ...δυάρι διαμέρισμα ενοικίου.
Μιλάμε για αληθινά «φιλέτα» στο κέντρο των πόλεων που σε πολλές περιπτώσεις διατίθενται ακόμη και για ...πάρκινγκ υπαλλήλων γειτονικών δημόσιων οργανισμών, ενώ θα μπορούσαν να αποδίδουν στο Δημόσιο πολύ περισσότερα (πέρα από το βόλεμα των αρειμάνιων υπαλλήλων του).

Μήπως ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε αυτό το θέμα με την πρέπουσα προσοχή.Να εκμεταλλευθούμε ορθολογικά αυτή την μεγάλη ακίνητη περιουσία , ώστε να δίνει σημαντικές προσόδους στο κράτος;

Ένα μέρος αυτής της περιουσίας θα μπορούσε π.χ να εκποιηθεί αμέσως για να ξεπληρωθεί μέρος του δημόσιου χρέους.
Κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε ένα οικονομικό τσουνάνι ενάντια στο δημόσιο χρέος αφού θα μείωνε τους ετήσιους τόκους που πληρώνουμε ( 12 δισ.), θα αύξανε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, άρα θα μείωνε και τα επιτόκια επί του υφιστάμενου χρέους και θα ελάφρυνε ακόμα περισσότερο τον Προϋπολογισμό.

Ένα άλλο μέρος αυτής της ανεκμετάλλευτης δημόσιας περιουσίας θα μπορούσε π.χ να παραμείνει στην ιδιοκτησία του Ελληνικού κράτους αλλά να παραχωρηθεί σε μακροχρόνια μίσθωση για ιδιωτική εκμετάλλευση και να αποδίδει πόρους στο κράτος, ώστε να καλυφθούν οι τόκοι του δημόσιου χρέους.

Η μεγάλη μεταρρύθμιση βρίσκεται κάτω από τη μύτη μας και... δεν την υποπτευόμαστε.Αυτό είναι το μοναδικό «δόρυ» ενάντια στο τέρας του δημοσίου χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: