Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Ο Καραμανλής παίρνει όλο το παιχνίδι επάνω του

Με γεγονότα της υπόθεσης Siemens να κυριαρχεί στη πολιτική διαμάχη, η χώρα μπήκε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

Η κινητικότητα είναι μεγάλη στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη διαφυγή στην Ουρουγουάη του δεύτερου στελέχους της Siemens κ. Χρ. Καραβέλα, καθώς η κυβέρνηση, βρίσκεται αμυνόμενη σε ένα σημαντικό πολιτικό θέμα, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την εκλογική αναμέτρηση.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής δήλωσε ευθέως στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, ότι δεν ενημερώθηκε για την διαφυγή του στελέχους της Siemens και χαρακτήρισε «αστείο» και «κωμικό» το επιχείρημα ότι τους επετράπη να φύγουν για να μη μιλήσουν.

Εν μέσω των ενδοκυβερνητικών αντεγκλήσεων για τις καθυστερήσεις, ώστε να κινηθεί η διαδικασία έκδοσης εντάλματος σύλληψης του κ. Καραβέλα, αν και υπήρξε ενημέρωση από την ελληνική πρεσβεία στο Μοντεβιδέο, ο κ. Καραμανλής κάλυψε τους υπουργούς Εξωτερικών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδια.
Στο κυβερνών κόμμα για να απεγκλωβιστούν από τη τροπή που πήρε το θέμα της Siemens αντιδράσανε άμεσα με βολές εναντίον τον εκπρόσωπο τύπου του ΠαΣοΚ και επικεφαλής του «πράσινου» ευρωψηφοδελτίου κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος υπενθύμισε την παλαιότερη διετή θητεία του ως μέλους του Δ.Σ. του ΟΤΕ, ώστε να τον συνδέσει με την υπόθεση της Siemens και τόνισε με έμφαση ότι «συνυπήρξε με σημερινό υπόδικο, κορυφαίο συνδικαλιστή του ΠαΣοΚ που για 15 χρόνια ήταν σε όλα τα Δ.Σ. του ΟΤΕ».


«Δεν ενημερώνεται ποτέ το Μαξίμου για διαδικαστικές πράξεις. Γίνεται έρευνα αυτή την ώρα. Αυτή η έρευνα θα τα βγάλει όλα στο φως. Δηλαδή, τι να πούμε εδώ; Οτι ο Πρωθυπουργός, ο ομιλών, ή έστω ο οποιοσδήποτε υπουργός, ζήτησε από τις υπηρεσίες του να καθυστερήσουν πράγματα για να προλάβει ο περί ου ο λόγος να φύγει από τη χώρα;» διερωτήθηκε ο κ. Καραμανλής.

Με εμφανή πρόθεση να βάλει το ΠαΣοΚ στη γωνία διευκρίνισε πως αυτή την περίοδο εξετάζεται μια υπόθεση που αφορά τις «κυβερνήσεις του χθες» και σημείωσε ότι εκείνη την περίοδο έγιναν οι μεγάλες συμβάσεις του ΟΤΕ και της Siemens, με τεράστιο αντικείμενο και αδιαφανείς διαδικασίες.


Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε, για μια ακόμη φορά, ότι η ΝΔ δεν έχει πάρει ούτε χορηγία, ούτε χρηματοδότηση, επικαλέστηκε και τις διαψεύσεις του κ. Μητσοτάκη και συνέχισε την αντεπίθεση κατά του ΠαΣοΚ, υπενθυμίζοντας -όπως και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ- καταδίκη του κ. Κ. Λαλιώτη για «συκοφαντική δυσφήμιση». Μάλιστα υπενθύμισε, όπως και πριν ώρες ο γραμματέας της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτης, τη δημόσια ομολογία του κ. Θ. Τσουκάτου για χρηματοδότηση του ΠαΣοΚ από τη Siemens και σημείωσε πως δεν υπάρχει ούτε έμμεση αναφορά για πολιτικά πρόσωπα της περιόδου 2004-2007.


Σε αυτό το βεβαρημένο πολιτικά κλίμα για το πολιτικό σύστημαανάγκασε τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη, να αντεπιτεθεί με δημόσια δήλωσή του. Ο πρώην Πρωθυπουργός αφού είπε ότι δεν δόθηκε ούτε ένα μάρκο από τη Siemens μέσω της Mayo στη ΝΔ, μίλησε για άθλια προεκλογική προβοκάτσια που κατέρρευσε άδοξα εν τη γενέσει της και επισήμανε ότι οι σχέσεις της ΝΔ, εκείνη την εποχή, με τη Siemens, ήταν πάρα πολύ κακές.

Έριξε, μάλιστα, το καρφί του, θυμίζοντας την πτώση της κυβέρνησής του το 1993 για τη σύμβαση ΟΤΕ και Siemens. Στη συνέχεια επέκρινε τον κ. Παπανδρέου και του ζήτησε να είναι προσεκτικός όταν μιλάει και του ζήτησε να δεχθεί και ερευνήσει η δικαιοσύνη τι έγινε το ένα εκατ. ευρώ, το οποίο βεβαιωμένα, όπως είπε, εδόθη για το κόμμα του, από τη Siemens.


http://www.hellenicbusiness.gr/index.php/permalink/6835.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: