Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Ραγδαίες εξελίξεις επιβάλει ο Καραμανλής

Μέσα σε έντονο παρασκήνιο και μετά από σύνθετες διεργασίες ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος

Ραγδαίες εξελίξεις επιβάλει ο Καραμανλής

προέβη σε καθ’ υπόδειξιν δηλώσεις περί μη συμμετοχής του σε ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

«Πρόκειται για καθαρά στρατηγική κίνηση με στόχο την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που βράζει και την βάση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας που έχει αγανακτήσει» δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη, που ασκούσαν εδώ και καιρό πιέσεις προς το Μαξίμου για την «εκκαθάριση» των εκκρεμοτήτων.
Η επιχείρηση εκκαθάρισης των εκκρεμοτήτων δεν αφορά βεβαίως μόνον το πρώην δεξί χέρι του πρωθυπουργού, αλλά και όσους «ενόχλησαν» με πολιτικές και κοινωνικές συμπεριφορές τον τελευταίο χρόνο.

Μεταξύ αυτών. Οι Βουλγαράκης, Παυλίδης, και ο Πέτρος Δούκας που με τη δήλωση του ενοιξε το δρόμο και για τους άλλους. Ενδεχομένως- και Μπασιάκος, Κοντός και άλλα κυβερνητικά στελέχη, βρίσκονται στο στόχαστρο της επιχείρησης ξεκαθαρίσματος που διεξάγει το Μαξίμου.

Είναι προφανές πως μετά τις κινήσεις εκτόνωσης των πιέσεων από το ΛΑΟΣ, ως προς τα θέματα Ασφαλείας και Λαθρομετανάστευσης, η Κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να αμβλύνει εντυπώσεις και πιέσεις ως προς τα πρόσωπα που χρεώνονται την απώλεια 1.350.000 ψήφων για την Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τις εκλογές του 2007.
Η επιστολή του Θ. Ρουσόπουλου, προϊόν συνεννόησης , συντάχθηκε σε πνεύμα διευκόλυνσης του πρωθυπουργού, ώστε με τις πρωτοβουλίες που παίρνει, να φέρει τη ΝΔ εκ νέου σε θέση μάχης , έχοντας την 20η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία-στόχο για τις εθνικές εκλογές


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: