Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Την Παρασκευή αναμένεται ανασχηματισμός

Το ημερολόγιο φυλλομετρούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να αναζητήσουν την ημέρα που ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ενδέχεται να προβεί σε ανασχηματισμό, καθώς πολλοί λένε πως «εάν δεν τον κάνει αυτή την εβδομάδα, τότε πλέον πάμε για αλλαγές από το φθινόπωρο!»

Η χθεσινή ημέρα αποκλείστηκε, όπως άλλωστε και η σημερινή, μια και ο κ. Καραμανλής μετέχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βουλιαγμένη και, άρα, δεν του μένει χρόνος για να σβήνει και να γράφει ονόματα υπουργών ή για να αρχίσει τα διερευνητικά τηλέφωνα για πιθανές «καραμπόλες» υπουργοποιήσεων. Αύριο, Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί σύγκληση της Κυβερνητικής Επιτροπής για το θέμα των ημιυπαίθριων χώρων και την Πέμπτη υπουργικό συμβούλιο με θέμα τις αλλαγές προσώπων στην ανώτατη βαθμίδα της Δικαιοσύνης. Επομένως, η πλέον πιθανή μέρα είναι η Παρασκευή!

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναμένουν με αγωνία τις κινήσεις του Πρωθυπουργού, ο οποίος χθες είχε συνεργασία με την επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος Μαριέττα Γιαννάκου.

Εξερχόμενη, η κ. Γιαννάκου ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με τυχόν αξιοποίησή της στην κυβέρνηση. «Το κυβερνητικό σχήμα το ορίζει ο πρωθυπουργός. Εγώ επιθυμώ να ασχοληθώ και να ρυθμίσω ζητήματα στην Ευρώπη που θα ωφελήσουν τη χώρα» απάντησε.

Όσον αφορά την πιθανότητα εκλογών, η κ. Γιαννάκου εκτίμησε ότι «δεν θα γίνουν εκλογές μέχρι το Μάρτιο, και αν γίνουν το Μάρτιο, δεν θα τις έχει προκαλέσει η κυβέρνηση»!

Στη συνάντηση πάντως συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Ευρώπη, την εξέλιξη της Συνθήκης της Λισσαβώνας, την πορεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά και το ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου εν όψει της επίσημης ανάληψης καθηκόντων των ευρωβουλευτών, στις 14 Ιουλίου.

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει το περιεχόμενο του βιβλίου του Γιώργου Αλογοσκούφη, όπως αυτό βγήκε σε εφημερίδες, είπε ότι δεν το έχει διαβάσει, αλλά απ’ όσα ξέρει δεν νομίζει ότι αφήνει αιχμές κατά του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: