Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Σύντομα έρχεται στην Ελλάδα ο Χριστοφοράκος!


Θα εκδοθεί στην Ελλάδα ο κ.Χριστοφοράκος αμέσως μόλις συλληφθεί από τις γερμανικές Αρχές, δηλώνει η Γενική Εισαγγελία του Μονάχου. «Δεν παίζει κανένα ρόλο αν είναι Γερμανός υπήκοος ή όχι», διευκρίνισε σε χθεσινή συνομιλία του με τον ΕΤ ο ανώτατος εισαγγελέας Ρούπερτ Σνάμπελ, ο οποίος παρακολουθεί από την αρχή την υπόθεση Χριστοφοράκου.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο κ.Χριστοφοράκος κάνει κινήσεις για να δικαστεί στη Γερμανία, «όμως αυτό δεν είναι νομικά εφικτό, οπότε την υπόθεση θα αναλάβει εξ ολοκλήρου η ελληνική Δικαιοσύνη όσο κι αν ο διωκόμενος εύχεται να συμβεί το αντίθετο. Ας το εύχεται. Εμείς δεν σχεδιάζουμε να τον δικάσουμε εδώ».

Ο λόγος για τον οποίο η εκδίκαση του κ.Χριστοφοράκου είναι ανέφικτη στη Γερμανία είναι -σύμφωνα με τον Σνάμπελ- ότι «η υπόθεση αφορά καθαρά στη Siemens Ελλάδας. Τα χρήματα έμειναν στην Ελλάδα, εκεί όπου ο ίδιος πρόκειται παραπεμφθεί μόλις τον συλλάβουμε».

Όσον αφορά στις υποψίες συγκάλυψης του Χριστοφοράκου από τη γερμανική Δικαιοσύνη και τις γερμανικές Αρχές, ο Σνάμπελ είναι κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Κάνουμε τα πάντα για να τον βρούμε. Αναζητούμε πληροφορίες, τις διασταυρώνουμε, επεξεργαζόμαστε όλα τα στοιχεία και τα εξετάζουμε διεξοδικά. Είμαστε σε εγρήγορση 24 ώρες το 24ωρο και διεξάγουμε συνεχείς έρευνες για τον εντοπισμό του».

Όσο για το πού μπορεί να βρίσκεται τώρα ο κ.Χριστοφοράκος, ο εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας Μονάχου δηλώνει: «Δεν έχουμε ιδέα» και απαντά με επιφύλαξη στο ερώτημα αν βρίσκεται τελικά στο Μόναχο ή όχι: «Ως τώρα, δεν έχουμε βρει κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει ότι ο Χριστοφοράκος βρίσκεται ή βρέθηκε εδώ στο Μόναχο. Συνεργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές Αρχές. Δεν ξέρουμε όμως πού μπορεί να είναι. Μπορεί να βρίσκεται εντός Γερμανίας, στο Βερολίνο, στη Φρανκφούρτη, μπορεί εκτός».

Ωστόσο, η έντονη παρουσία στο Μόναχο ακόμα και μελών των ελληνικών διωκτικών αρχών κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανή η σύλληψή του..

Δεν υπάρχουν σχόλια: