Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Βενιζέλος: "Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν διαθέτει αξιόπιστο και πειστικό προφίλ"


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναλύοντας σε βάθος το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, δεν υιοθετεί τους "επικοινωνιακούς" πανηγυρισμούς της Ιπποκράτους, η οποία επιχειρεί να πείσει ανεπιτυχώς την κοινή γνώμη ότι "πέρασε ο δημοψηφισματικός" χαρακτήρας που είχε προσδώσει στην αναμέτρηση και πως το ΠΑΣΟΚ δρομολόγησε εξελίξεις ανατροπής της κυβέρνησης, εξασφαλίζοντας τη νίκη στις εθνικές εκλογές.
"...Είναι γεγονός ότι η νίκη δίνει πάντα ένα πολύ ευχάριστο αίσθημα, αλλά ποτέ δεν πρέπει να χάνουμε την ικανότητά μας να αναλύουμε με ψυχραιμία και σε βάθος τα αποτελέσματα. Άλλωστε, αν κάτι αντιπαθεί και απορρίπτει ο Ελληνας πολίτης είναι η οίηση, η αυταρέσκεια. Διότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος - από την άποψη αυτή η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος - θέλει να κρατήσει αποστάσεις από τα μεγάλα κόμματα εξουσίας και συνολικά από το κομματικό σύστημα. Η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ κοινωνίας και κομματικού συστήματος επεκτείνεται στο πολιτικό σύστημα" δήλωσε χθες στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9.84.
Στην Ιπποκράτους η παρέμβαση Βενιζέλου δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, καθώς, εκτός των άλλων, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης ζήτησε από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ "...να πει την αλήθεια στους πολίτες και να εκφράσει πιο πειστικό λόγο εάν θέλει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη τους..."


Δεν υπάρχουν σχόλια: