Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Σήμερα, λέμε ΟΧΙ στο τηλεοπτικό παρακράτος!

ΟΧΙ στους νταβατζήδες.

ΟΧΙ στις δημοσκοπήσεις τους.

ΟΧΙ στα παπαγαλάκια τους.



Στην Ελλάδα, τα τελευταία είκοσι χρόνια, βιώνουμε το φαινόμενο μιας εντελώς μονόπλευρης και επικίνδυνης παραπληροφόρησης που έχει επίκεντρο τα "δελτία των οχτώ". Καθοδηγητές στα δελτία είναι το καρτέλ των «εργολάβων» και εν γένει ότι αποκαλούμε «νταβατζήδες» και εκτελεστικά όργανα της χειραγώγησης του ελληνικού λαού, είναι οι δημοσιογράφοι, που αποκαλούνται και «παπαγαλάκια».

Όλοι αυτοί προκαλούν μια εντύπωση πλασματικής δημοκρατίας η οποία σε αγαστή συνεργασία με τα τεράστια οικονομικά κέντρα δημιουργούν ένα τηλεοπτικό παρακράτος για να επιβάλουν την θέλησή τους, στην εκάστοτε πολιτική εξουσία. Από τη μια το τηλεοπτικό προϊόν στηρίζει και στηρίζεται στον καταναλωτισμό και από την άλλη παράγει ή προάγει βία, φόβο, τρομοκρατία, αστυνομοφοβία, ανασφάλεια, αβεβαιότητα και αστάθεια. Έτσι συμφέρει το μπλοκ οικονομικής εξουσίας που ελέγχει τα media.

Έτσι επιβάλλονται ευκολότερα οι εκβιασμοί τους και ελέγχονται καλύτερα οι πολίτες. Με την διαρκή επίκληση της κατάρρευσης, της διάλυσης και της πτώχευσης καθίσταται ο πολίτης ευκολότερος στόχος και με τον βομβαρδισμό της άρνησης μετατρέπεται σε άβουλο όργανο στα σχέδια οικονομικών κέντρων εξουσίας με τα οποία ο πολίτης δεν έχει κανένα κοινό συμφέρον και καμία κοινή επιδίωξη


Δεν υπάρχουν σχόλια: