Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Ελλάδα και ΕΕ προσβλέπουν σε συνεργασία με την Τουρκία για τη λαθρομετανάστευση

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση προσβλέπουν στην αποτελεσματική συνεργασία της Τουρκίας ...
Στο ζήτημα της λαθρο μετανάστευσης και τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνέπειές του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης μιλώντας στην 26η Διεθνή Συνάντηση Εργασίας για την παγκόσμια ασφάλεια στην Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι η Ελλάδα δέχεται περίπου 150.000 λαθρομετανάστες ετησίως, οι οποίοι στην πλειονότητά τους προέρχονται από το Πακιστάν, το Ιράκ, και το Αφγανιστάν.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση προσβλέπουν στην αποτελεσματική συνεργασία της Τουρκίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.


Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε επίσης με τον οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.


«Πάντα με σεβασμό και ευλάβεια προσερχόμαστε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και συναντούμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο» δήλωσε ο υπουργός Αμύνης.


«Για εμάς το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι μια κιβωτός που διαφυλάσσει όλες τις αρχές και τις αξίες αλλά και τα πανανθρώπινα ιδανικά και οράματα που υπηρετούν την ειρήνη και τον άνθρωπο. Εύχομαι να μας δίνει πάντα ο Θεός την δύναμη να είναι καλά ο Πατριάρχης και εμείς να μπορούμε να επισκεπτόμαστε το Πατριαρχείο» πρόσθεσε.


Ο υπουργός προσέφερε στον Πατριάρχη ένα ασημένιο σταυρό, ενώ με την σειρά του ο Πατριάρχης προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον υπουργό και την συνοδεία του.


Από την συζήτηση δεν έλειψε και η αναφορά στο καινούργιο μουσείο της Ακρόπολης για το οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε την επιθυμία του να επισκεφτεί.


Νωρίτερα το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφτηκε ο Διοικητής του 3ου Σώματος Στρατού Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: