Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Το ΚΚΕ καταγγέλει τα ΜΜΕ για οργανωμένο σχέδιο εναντίον του

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕ του ΚΚΕ τονίζεται ότι οι φετινές εκλογές προσεγγίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα χαρακτηριστικά της αναμέτρησης εθνικών εκλογών, καθώς αναδείχθηκε ως η πιο σύνθετη και σκληρή εκλογική μάχη για το ευρωκοινοβούλιο της τελευταίας 25ετίας.

Το ασφαλές μέτρο σύγκρισης, αποτελούν οι ψήφοι και το αντίστοιχο ποσοστό των εθνικών εκλογών του 2007 και πολύ λιγότερο οι ευρωεκλογές του 2004, οι οποίες έγιναν ενώ είχαν προηγηθεί οι εθνικές εκλογές και σε διαφορετικό πολιτικό κλίμα.

Επίσης το ΚΚΕ καταγγέλλει οργανωμένο σχέδιο που εκπονήθηκε στους κόλπους του συστήματος από το 2007 και εφαρμόστηκε μέχρι και την παραμονή των ευρωεκλογών και είχε ως στόχο την εκτόπιση του ΚΚΕ από την τρίτη θέση. Αυτό το σχέδιο πιστεύεται ότι είναι και η αιτία που ανακόπηκε η δυναμική του κόμματος.
Επιτίθεται στα « δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που εκφράζουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης με τη στρατηγική και την εναλλαγή τους στη διακυβέρνηση, δέχθηκαν πλήγματα, γεγονός που διαπιστώνεται από το συνολικό άθροισμά τους σε ψήφους, σε συνδυασμό με την πρωτόγνωρη αποχή».
Για την αντίδραση του ΚΚΕ, η Κεντρική Επιτροπή σημειώνει ότι το κόμμα «αντιμετώπισε παλικαρίσια τις προβοκάτσιες, ανέδειξε την εμπειρία και την αντοχή του. Απέτρεψε ως ένα βαθμό να διοχετευθεί η ψήφος αντίστασης και αντεπίθεσης σε κόμματα ανώδυνης διαμαρτυρίας που η άρχουσα τάξη και τα κόμματά της ευνοούν ως αναχώματα στο ριζοσπαστισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: