Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Το μήνυμα δεν παρελήφθη από το ΠΑΣΟΚ.


Ενώ δεν έχουν περάσει ούτε λίγα εικοσιτετράωρα από το «φτύσιμο» του πολιτικού συστήματος δια της πρωτόγνωρης αποχής, το ΠαΣοΚ ...άνοιξε ομπρέλα. Έχουν την εντύπωση ότι ... ψιχαλίζει.

Δεν αποκρυπτογράφησαν το κεντρικό μήνυμα αυτών των εκλογών . Δεν έχουν κατανοήσει ότι οι πολίτες ΑΠΑΙΤΟΥΝ απ` όλους τους πολιτικούς χώρους, έργο περισυλλογής, προστασία και διαφύλαξη των απειλούμενων αγαθών του συνόλου, έξοδο από την κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερη κοινωνική οδύνη και πάνω απ` όλα ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

Δεν αντέχει η χώρα μας σε μια παρατεταμένη περιαγωγή σε δίνη αντεγκλήσεων, συγκρούσεων,διχαστικών συνθημάτων, και φθηνής λαϊκίστικης πολιτικής.
Αυτό που έχει ανάγκη τώρα η χώρα μας είναι σοβαρή πολιτική από την κυβέρνηση και σοβαρή κριτική από την Αντιπολίτευση . Εμπεριστατωμένη και συγκεκριμένη. Αυστηρή και ανελέητη, αλλά κριτική. Όχι καταστροφολογικές «κορόνες» λαϊκισμού, ανάμικτες με ιδεολογικά αναθέματα.

Το ερώτημα λοιπόν τίθεται ευθέως. Πόσο «ώριμη» ή πόσο ... «ανώριμη» είναι η αξιωματική Αντιπολίτευση στην χώρα μας , όταν μετά από το ηχηρό χαστούκι των ψηφοφόρων της( έλαβε 205.000 ψήφους λιγότερους από τις ευρωεκλογές του 2004 και 850.000 ψήφους λιγότερους από τις εκλογές του 2007), αδυνατεί να δηλώσει ότι έλαβε το όποιο μήνυμα προοριζόταν γι` αυτή και υπεύθυνα θα το μελετήσει;

Τουναντίον πριν «αλέκτωρ φωνήσαι τρις» επανέλαβε τις ίδιες φτηνές ψευδεπίγραφες λαϊκίστικες κορώνες.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, πρότεινε και χθες την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Του συμφώνου που ...επί ημερών του ίδιου του ΠαΣοΚ... έχει υπογραφεί!

Ας υποθέσουμε ότι το μετάνιωσε , με ...κάποια χρονική καθυστέρηση.Τίθεται λοιπόν ξανά το ερώτημα: Γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν επιμένει να υιοθετηθεί αυτή η πρόταση από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα;
Γιατί κανείς στην Ευρώπη ούτε καν συζητά αυτή την εκδοχή; Απάντηση στην προεκλογική περίοδο (όταν και το είχε επαναλάβει )...δεν εδόθη.

Προφανώς γιατί τέτοια επικίνδυνα πυροτεχνήματα προορίζονται αποκλειστικά για... εσωτερική κατανάλωση. Όμως η ηγετική ομάδα του ΠαΣοΚ δεν θέλει να αντιληφθεί ότι η προεκλογική περίοδος έχει τελειώσει.

Επιμένει να μιλά για την επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας, κατακρίνοντας την κυβέρνηση όταν μόλις χθες μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin, διαπιστώθηκε ότι έως τον Νοέμβριο, μόλις τέσσερις χώρες-μέλη της Ε.Ε θα είναι εκτός δημοσιονομικής επιτήρησης.Δηλαδή σε επιτήρηση θα είναι οι ... 23 από τις 27 χώρες της Ε.Ε. έως τον Νοέμβριο.

Όπως αντελήφθη την λαίλαπα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με χρονική καθυστέρηση πολλών μηνών, επιμένοντας ότι επρόκειτο για εσωτερική κρίση στην χώρας μας συνέπεια της πολιτικής της κυβέρνησης , έτσι και τώρα αδυνατεί να καταλάβει ότι υπό επιτήρηση είναι σχεδόν το σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών.

Όλοι στην Ευρώπη βρίσκονται σε αμηχανία, όλοι βλέπουν ότι χάνουν τον έλεγχο, όλοι περιέρχονται σε απόγνωση, όλοι παίρνουν μέτρα, και νέα μέτρα, κι άλλα μέτρα…
Αναλογικά, η Ελλάδα βρίσκεται σε σταθερότερη πορεία. Ακόμα και η Κομισιόν τής αναγνωρίζει ότι δεν έχει το χειρότερο έλλειμμα, ούτε το χειρότερο συνολικό χρέος.

Για το ΠαΣοΚ όμως αυτά είναι ...ψιλά γράμματα. Επενδύει στα ...«ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», στην ανευθυνότητα που δεν βοηθά τον τόπο και στην καταστροφολογία.
Ακόμα και με αυστηρά κομματικά κριτήρια να εξετάσουμε την μετεκλογική συμπεριφορά της Ιπποκράτους, θα καταλήξουμε ότι πάσχει από ...αυτοκτονικό ιδεασμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: