Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Ανευθυνότητα και λαϊκισμός με σοβαροφάνεια

Παρά του ότι η συνέντευξη ήταν στημένη και οι ερωτήσεις θύμιζαν παιδική χαρά, η εικόνα που αποκομίσαμε ήταν η χείριστη για πολιτικό αρχηγό που διεκδικεί την πρωθυπουργία της χώρας!

Πέραν των πουκαμίσων και των κουστουμιών (τους τίτλους του Mr Koustoumi και «ατσαλάκωτο πουκάμισο», σ’ αυτές τις εκλογές, κατέχει αναμφισβήτητα με τα Armani του ο πρόεδρος Γιώργος ) στην ουσία των λόγων βαθμολογείται πολύ χαμηλά ενώ στην αυτοκριτική παίρνει μηδέν(0).
Ο Γιώργος χωρίς ίχνος αυτοκριτικής διάθεσης ρίχνει το σκάνδαλο Siemens στον πρωθυπουργό. Το ξέραμε ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο, τη στιγμή που δεν έχει αναγνωρίσει κανένα λάθος στο παρελθόν του "κινήματος". Ειδικά για την Siemens είπε πως “υπάρχουν σκάνδαλα στη χώρα, την ευθύνη των οποίων έχουν η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός”.

Αναγνωρίζει «ότι τα τελευταία χρόνια να συνταράσσεται η κοινή γνώμη από το θέμα το σκανδάλων, αντί να ασχολούμαστε με τα προβλήματα του τόπου» χωρίς όμως να αναλαμβάνει τις τεράστιες ευθύνες που έχει το κόμμα του στην συνειδητή επιλογή σκανδαλοθηρίας αλλά και την μονόπλευρη ή μονοθεματική σκανδαλοειδησεογραφία των δελτίων των οχτώ που σχεδόν μαζικά στηρίζουν Πασόκ και Γιώργο για πρωθυπουργό.
Μια κατάσταση ανάλογη με αυτή του 1993, όταν τελικά τεράστια συμφέροντα έριξαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη και αμέσως μετά την «παλινόρθωση» του σοσιαλισμού τα πήραν όλα. Ανάλογο πείραμα εξελίσσεται και πάλι! Και το βλέπουμε καθαρά και στην σκανδαλολογία και στα δελτία των οχτώ και στις συνεντεύξεις Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: