Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Το τέρας της πληροφορικής παραπληροφόρησης και οι «νονοί» της


Του Θύμιου Παπανικολάου *

Η παγκόσμια καπιταλιστικά αγορά γέννησε πολλά τέρατα εναντίον των κοινωνιών, των εθνών και των λαών. Γέννησε και το υπερ-τέρας: τα σύγχρονα ΜΜΕ της ολοκληρωτικής απάτης και ψευτιάς.
Η δικτατορία της πλανητικής εμπορευματικής αγοράς έθρεψε ποικίλους μηχανισμούς ολοκληρωτισμού και τρομοκρατικής καταδυνάστευσης των λαών.
Ο πλέον τερατώδης είναι οι βιομηχανίες της «ενημέρωσης» και της προπαγάνδας.
Γιατί, τα σύγχρονα ΜΜΕ, από τη φύση τους και τα λειτουργία τους, δεν αποτελούν απλώς την άμεση και ωμή δικτατορία του χρήματος, αλλά και το πιο αποτρόπαιο καθεστώς προπαγάνδας του χρήματος. Αποτελούν τις γιγάντιες, χωρίς ιστορικό προηγούμενο, μήτρες παραποίησης, παραπληροφόρησης, ψεύδους και φαιάς προπαγάνδας των υπερεθνικών ελίτ εξουσίας.
Τα σύγχρονα ΜΜΕ είναι οι γιγάντιες βιομηχανίες της δικτατορικής πλύσης εγκεφάλου, οι γιγάντιες βιομηχανίες παραγωγής ψεύδους, οι γιγάντιες βιομηχανίες παραγωγής και διακίνησης των μακάβριων πολιτικών παιχνιδιών, οι γιγάντιες βιομηχανίες που στοχεύουν απευθείας στο μυαλό και στην ψυχή των ανθρώπων. Αποτελούν τους ανελέητους δυνάστες και καταστροφείς της σκέψης και της συνείδησης. Θέλουν ανθρώπους χωρίς σκέψη, χωρίς συνείδηση και χωρίς ψυχή…
Πάντα η «πληροφορία» και η «είδηση», μέσα σε ένα καθεστώς που τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται, αποτελούσε εμπόρευμα.
Πάντα τα στημένα ρεπορτάζ, οι κατασκευές εντυπωσιακών ειδήσεων, οι συνεντεύξεις «μαϊμούδες» και ο κιτρινισμός αποτελούσαν συστατικά στοιχεία του εμπορικού ανταγωνισμού, συνακόλουθα και των ΜΜΕ.
Απλώς, σήμερα, όλα αυτά τα «συστατικά στοιχεία» της αγοραίας πληροφόρησης και του αχαλίνωτου ανταγωνισμού των βιομηχανοποιημένων ΜΜΕ παίρνουν διαστάσεις παροξυσμού και σχιζοφρένειας.

Το χειρότερο, ωστόσο, είναι άλλο: Ότι αυτή η παράκρουση της αποτρόπαιης, δικτατορικής πρακτικής των ΜΜΕ, γίνεται ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.
Η ιδεολογία της Νέας Τάξης. Μια ιδεολογία που πάνω της οικοδομείται όλο το οικοδόμημα της εξόντωσης των κοινωνιών και των λαών και όλο το «πλαίσιο» των μοχθηρών πολιτικών παιχνιδιών των ισχυρών δυναστών και «νονών» του κόσμου.
Όλα τα εφιαλτικά σχέδια των «σχεδιαστών» της Νέας Τάξης, όλα τα πολιτικά παιχνίδια των διεθνών και εγχώριων «νταβάδων» και όλες οι τρομοκρατικές συνομωσίες των μυστικών υπηρεσιών και παρακρατικών μηχανισμών, όλα αυτά που διαλύουν, αποκτηνώνουν και φιμώνουν τις κοινωνίες και τους λαούς, ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ και προωθούνται μέσω αυτού του τέρατος της πληροφορικής παραπληροφόρησης.
Αυτή είναι η πιο μοχθηρή λειτουργία των ΜΜΕ.
Και σε αυτή τη λειτουργία κατάφεραν τα μπλογκ, με πρωτοπόρο το «Τρωκτικό» καταλυτικό κτύπημα.
Μέχρι σήμερα, όλα αυτό το σκότος του φασισμού των ΜΜΕ, έμεινε στο σκότος.
Καμία χαραμάδα φωτός δεν υπήρχε, γιατί όλες ήταν στοκαρισμένες από τους δικτάτορες της «ενημέρωσης».
Ουδείς τολμούσε να αποκαλύψει αυτό το καθεστώς της κατασκευασμένης «είδησης» και των ρεπορτάζ μαϊμούδων.
Και αν κάποιος έλεγε το αυτονόητο και αποκάλυπτε αυτές τις «μαϊμουδιές», τον έτρωγε το μαύρο σκοτάδι.
Σήμερα, με τα ιστολόγια, η κατάσταση αυτή του τρομοκρατικού ζόφου και της στυγνής φίμωσης έχει ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.
Τα ιστολόγια ανοίγουν θανάσιμες ρωγμές στο δικτατορικό οικοδόμημα της «νταβατζίδικης» πληροφόρησης.
Και είναι αυτός ο λόγος που τα ιστολόγια θα μπουν στο μάτι του κυκλώνα και θα επιδιωχθεί, πάση θυσία και με οποιοδήποτε μέσον, να χειραγωγηθούν και να υποταχθούν στους «νονούς» των βιομηχανιών της «ενημέρωσης».
Οι αποκαλύψεις για το ρεπορτάζ μαϊμού του «συνδικάτου» των «νταβάδων» δεν αποτελούν, απλώς ένα θανάσιμο κτύπημα αυτού του «συνδικάτου», αλλά αποδείχνουν περίτρανα και τις «συνομωσίες» και τα εφιαλτικά παιχνίδια αυτού του «συνδικάτου του εγκλήματος» εναντίον της ελληνικής κοινωνίας.
Και τα τρία αυτά κυρίαρχα όργανα των «νταβάδων», από κοινού και συντονισμένα, βγήκαν με το ίδιο κατασκευασμένο ψέμα. Από κοινού, συντονισμένα και διατεταγμένα απεργάζονται τις συμφορές της Ελλάδας και σχεδιάζουν τους πολιτικούς όρους που θέλουν.
Από κοινού, συντονισμένα και διατεταγμένα προωθούν τα εφιαλτικά τους παιχνίδια.
Και αυτό αποτελεί, γεγονός, ακόμα πιο εφιαλτικό, από το ψεύδος και την κατασκευή της ψεύτικης συνάντησης και συνομιλίας του Καραμανλή και του Εντογάν.
Αποδεικνύει ότι εδώ δεν είχαμε να κάνουμε με τα συνήθη κατασκευασμένα ρεπορτάζ πώλησης ειδήσεων, αλλά με συντονισμένες και διατεταγμένες πολιτικές πρακτικές των «νταβάδων».
Εδώ αναδίδονται όλες οι πνιγηρές αναθυμιάσεις της πολιτικής δικτατορίας των ΜΜΕ και των «νονών» της κοινωνικής και πολιτικής μας ζωής…

Δεν υπάρχουν σχόλια: