Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

"Είναι η ώρα του λαού"


Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του ΚΚΕ η κ. Αλέκα Παπαρήγα θα πραγματοποιήσει σήμερα περιοδεία στα συνεργεία του Δήμου Ασπροπύργου και θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζομένων. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του εργοστασίου ΕΒΟ Μάνδρας και θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζομένων.



"Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη, τώρα είναι η ώρα του λαού να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Γύρω από αυτή την κεντρική θέση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα ανέπτυξε τα επιχειρήματά της για την ανάγκη ενίσχυσης του κόμματός της στις ευρωεκλογές, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σκληρή επίθεση κατά των άλλων κομμάτων, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα. Χαιρετισμό προς τους συγκεντρωμένους απηύθυναν ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Θ. Παφίλης, η υποψήφια Α. Γρηγοριάδου και η κ. Rosa Rabiais μέλος της ΚΕ του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.


Η κ. Παπαρήγα είπε ότι ο μεγάλος απών στις ευρωεκλογές είναι ο ανύπαρκτος απολογισμός δράσης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την πορεία της ΕΕ και τα αποτελέσματα στην Ελλάδα. Η Γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για "καταιγιστική επίθεση σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και της πρόνοιας από την επομένη των εκλογών, με βάση τις αποφάσεις της Πράγας", θέματα στα οποία, όπως είπε, δεν αναφέρονται ούτε η κυβέρνηση, ούτε το ΠΑΣΟΚ.


Αναφερόμενη στο κλίμα που επικρατεί, η Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι "δεν φταίνε τα σκάνδαλα που σκανδαλίζουν δικαιολογημένα. Σκάνδαλα υπήρχαν και θα υπάρχουν και στο μέλλον, μίζες και ρεμούλες επίσης, δίκτυο προστασίας για κατηγορούμενους ή ύποπτους υπήρξε και θα υπάρξει και στο άμεσο μέλλον αλλά, η ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστια, για το πέπλο σιωπής". Το ΚΚΕ, είπε η κ. Παπαρήγα, παραμένει ασυμφιλίωτος αντίπαλος του αστικού πολιτικού συστήματος, που είναι σάπιο όχι μόνο εξ αιτίας των σκανδάλων αλλά πριν απ΄όλα γιατί αυτό το σύστημα οργανώνει τη συγκέντρωση του κεφαλαίου, ισχυροποιεί τα μονοπώλια παντού. Νομιμοποιεί αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους, που οδηγούν στην συνεχή επιδείνωση της καθημερινής μας ζωής. Είμαστε πολέμιοι αυτού του πολιτικού συστήματος που βασικούς μετόχους έχει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είπε χαρακτηριστικά.



Ασκώντας κριτική στα άλλα κόμματα η κ. Παπαρήγα απευθύνθηκε κατ άρχην στους εργαζόμενους που απογοητεύθηκαν από τις διακηρύξεις του ΠΑΣΟΚ προτείνοντάς τους να σκεφθούν "πόσες φορές το ΠΑΣΟΚ τους έφερε σε δύσκολη θέση, να μη μπορούν να εξηγήσουν για ποιο λόγο έκανε επιλογές σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, για ποιο λόγο πέταξε στο καλάθι των αχρήστων συνθήματα που κάποτε τα φωνάζαμε όλοι μαζί". Ας σκεφθούν, πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα ότι η άνοδος ή η πτώση του ΠΑΣΟΚ, ή άνοδος ή η πτώση της ΝΔ, δεν τρομάζει ούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε την πλουτοκρατία. Είναι μια ευχάριστη και ανώδυνη, γι' αυτούς, εναλλαγή.


Για τον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Παπαρήγα είπε ότι για να μας πείσει ότι δεν είναι τόσο κακή η ΕΕ, τα φορτώνει όλα στην εκάστοτε κυβερνητική διαχείριση. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει μετατρέψει σε εκλογικό χαρτί την ενότητα της αριστεράς, ενώ αλλού έχει το νου του.


Για τον ΛΑ.ΟΣ τόνισε ότι αποκαλύφθηκε, αναγορεύοντας τον εαυτό του ως εθνικό ευεργέτη υπέρ της φτώχειας. Αντί να διαθέσει ένα εκατομμύριο ακόμα για την διαφήμισή του, τα έδωσε σε μια άλλη μορφή διαφήμισης, ως ελεημοσύνη για τους φτωχούς, στο κοινωνικό ταμείο φτώχειας. Δεν σταμάτησε εδώ. Αναδείχθηκε σε εκτελεστή συμβολαίου συκοφάντησης του ΚΚΕ, με το αζημίωτο όπως φαίνεται. Ένα πράγμα είναι, ο αντιπρόσωπος του εθνικιστικού και ρατσιστικού τόξου που δηλητηριάζει, αποδιοργανώνει, διαλύει.



Για τους Οικολόγους - Πράσινους, η Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι οι Οικολόγοι-Πράσινοι, απόντες έως και αδιάφοροι για όσα έχει υποφέρει ο ελληνικός λαός από την ΕΕ, προσπάθησαν να αξιοποιήσουν τη στήριξη του συστήματος και την δικαίως ανερχόμενη περιβαλλοντική ευαισθησία.



Εμείς, είπε για το ΚΚΕ η κ. Παπαρήγα, ζητάμε δύναμη και στήριξη, λέμε καθαρά χωρίς μισόλογα, για ποιο σκοπό και πως θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύναμη και την ψήφο σας. Όχι για να σας υποκαταστήσουμε, αλλά για να πολλαπλασιάσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, να διαμορφωθεί ένας ισχυρός ριζοσπαστικός πόλος που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην κυρίαρχη πολιτική, στα μονοπώλια, σε συνεργασία με κάθε ριζοσπαστικό κίνημα στις ευρωπαϊκές χώρες και ευρύτερα.



Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στην αποχή τονίζοντας ότι η αποχή των δυσαρεστημένων από την κάλπη, όταν μάλιστα θέλουν να τιμωρήσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν αποτελεί πραγματική τιμωρία τους. Και οι δύο τους θέλουν ψήφο υπέρ τους, τους είναι αδιάφορο τι θα κάνουν αυτοί που δεν θέλουν να τους ψηφίσουν. Στο ΚΚΕ, κατέληξε η κ. Παπαρήγα δεν είμαστε μόνοι, είμαστε πολλοί, ας δείξουμε τη δύναμή μας στις 7 Ιούνη και από τις 8 Ιούνη πάμε για νέους πιο αποτελεσματικούς αγώνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: