Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Ένα καζάνι που βράζει.

"είναι πολύ εύκολο απλώς να αντιμετωπίζεις αφ' υψηλού κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα ή των Κάτω Πατησίων που αισθάνονται απειλούμενοι από τους απρόσκλητους μουσαφίρηδες, από το να τους ακούσεις..

Είναι πολύ εύκολο να ανατριχιάζεις με την επανεισδοχή ή την απέλαση των «κακόμοιρων», από το να προτείνεις σοβαρές και ολοκληρωμένες λύσεις..."
Της Κ.Τζωρτζινάκη

Η κοινωνία εδώ και καιρό διαμηνύει στις πολιτικές δυνάμεις και πρωτίστως στην κυβέρνηση ότι δεν «πάει άλλο» με τη λαθρομετανάστευση. Οι περισσότεροι είτε δεν θέλησαν είτε δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν τους φόβους, τις ανησυχίες και τις ανασφάλειες των πολιτών.
Κανένα πρόβλημα, το μήνυμα το έλαβε και το εξέφρασε κάποιος. Αυτό που θα έπρεπε να 'ναι στην ατζέντα όλων των κομμάτων, με συγκεκριμένες, ξεκάθαρες προτάσεις, αφέθηκε να αποτελέσει προνομιακό γήπεδο ενός πολιτικού σχηματισμού, τον οποίο μάλιστα οι άλλοι «παίκτες» σνόμπαραν, και κατηγορούσαν για μεθοδικό καλλιεργητή της ξενοφοβίας.
Ακραίος ή μη, εκμεταλλευτής του κοινωνικού φόβου, είχε με το μέρος του τη σκληρή πραγματικότητα, τις σκηνές αλλοφροσύνης στα ακριτικά νησιά, τη γκετοποίηση και την...
αναπόφευκτη εγκληματικότητα στις μεγαλοπούλεις, το τριτοκοσμικό κέντρο της Αθήνας, «φυτώριο» ασθενειών και παραβατικότητας, τους «άθλιους» της Μενάδρου και της Γερανίου, καφκικές μορφές στον δυτικό παράδεισο, που δεν διαφέρει από την κόλαση της χώρας που άφησαν πίσω τους.
Κυνικός ή μη, πολιτικός επενδυτής στην ανασφάλεια, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το δικαίωμα των πολιτών αυτής της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων μεταναστών, να απολαμβάνουν ένα περίπατο στη γειτονιά τους, στο κοντινό πάρκο, να πηγαίνουν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά, χωρίς την απειλή καθημερινών επεισοδίων που καταδικάζουν περιοχές;
Είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπίζεις αφ' υψηλού κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα ή των Κάτω Πατησίων που αισθάνονται απειλούμενοι από τους απρόσκλητους μουσαφίρηδες, από το να τους ακούσεις.
Είναι πολύ εύκολο να ανατριχιάζεις με την επανεισδοχή ή την απέλαση των «κακόμοιρων», από το να προτείνεις σοβαρές και ολοκληρωμένες λύσεις. Οχι αερολογίες και εξορκισμούς, όχι κούφια συμπαράσταση και κηρύγματα χριστιανικής ηθικής ή μόνο κατασταλτικά μέτρα.
Το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Διαφέρουν οι λύσεις. Αλλη προκρίνει ο Μπερλουσκόνι, άλλη οι Μαλτέζοι, άλλη το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα, άλλη η Κομισιόν άλλη η Αλέκα, διαφορετική ο Αλέξης. Η σύνθεση δεν είναι απλή, αλλά όσο μετατίθεται, η τσαγιέρα γίνεται τρένο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: