Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Αυτά μόνο στην Ελλάδα του τηλεοπτικού παρακράτους γίνονται. Οι ψεύτες και οι κλέφτες παριστάνουν σήμερα τους τιμητές

Η ηγετική ομάδα του Πασόκ οφείλει να ζητήσει συγγνώμη. Υποχρεούται να πει την αλήθεια.
Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχασε τελείως την ψυχραιμία της. Σε πλήρη σύγχυση και υπό το κράτος εκλογικού πανικού επιστράτευσε τη Μαύρη Διαφήμιση. Σκανδαλολογούν τρείς μέρες πριν τις Ευρωεκλογές.
Επιτέλους πρέπει να τελειώνουμε με το θέατρο του παραλόγου.
Όσοι τραυμάτισαν μεθοδευμένα και συστηματικά, με αλλεπάλληλα καίρια πλήγματα την ηθική σχέση του πολίτη με την πολιτική, δεν δικαιούνται να παριστάνουν σήμερα τους τιμητές. Όσοι εξέθρεψαν, ανέχθηκαν και συγκάλυψαν φαινόμενα διαφθοράς και αδιαφάνειας, που για χρόνια δηλητηρίαζαν την κοινωνία, δεν νομιμοποιούνται να παριστάνουν τους κατηγόρους.
Είναι υπόλογοι στη συνείδηση των πολιτών.
Είναι έκθετοι απέναντι στην κοινωνία. Οφείλουν να απολογηθούν. Ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές. Χωρίς μισόλογα και μασημένες φράσεις.
Οφείλουν να δείξουν στοιχειώδη εντιμότητα, να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από τους πολίτες, για όσα διέπραξαν στα χρόνια της κυριαρχίας τους.
Αρκετά πια με την υποκρισία της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Έχει πελώριες ευθύνες, δίνοντας με τα όσα λέει και κάνει «συγχωροχάρτι» στις δικές της αμαρτίες του χθες. Εξωραΐζει αυτά που θα έπρεπε χωρίς αμφιταλαντεύσεις να καταδικάζει. Στην αγωνία της για την επιστροφή «στην εξουσία για την εξουσία», κάνει πως παραβλέπει πως η πηγή της σημερινής κακοδαιμονίας βρίσκεται στο δικό της χώρο. Εκεί, όπου η διαφθορά αναδείχθηκε σε εργαλείο εύκολου πλουτισμού και η συγκάλυψή της σε κομπασμό εξουσιαστικής τεχνογνωσία.

Ας σταματήσουν επιτέλους να παίζουν με τις αντοχές και τις ανοχές των πολιτών . Ας σταματήσουν να παίζουν με τον ηθικό πυρήνα της δημοκρατίας μας. Δεν νομιμοποιούνται ούτε από το παρελθόν τους, ούτε, δυστυχώς, από το παρόν τους. Αφού δεν μπορούν να συμπαρασταθούν στην προσπάθειά μας να ξαναδώσουμε στην πολιτική το ηθικό της περιεχόμενο, τουλάχιστον ας σταματήσουν να την υποσκάπτουν. Ας πάψουν επιτέλους να την υπονομεύουν. Εμείς νοιώθουμε το χρέος αυτήν τη δημοκρατία που με κόπους και θυσίες αποκαταστήσαμε, όχι μόνο να την προστατέψουμε, αλλά και να την ενισχύσουμε. Και με την αναγκαία θεσμική αναζωογόνηση να συμφιλιώσουμε και πάλι τον πολίτη με την πολιτική. Να ξαναδώσουμε νόημα στην καθημερινή πολιτική συμμετοχή του και να εξοβελίσουμε την απάθεια και την αδιαφορία, που διαβρώνουν τη δημοκρατία και τροχοπεδούν την προοπτική του τόπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: