Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Κόκκινος συναγερμός για την πανδημία του αιώνα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας - 30 κρούσματα σε ιαπωνικό σχολείο στο Ντίσελντορφ

Η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάργκαρετ Χαν ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα στους εκπροσώπους των κρατών μελών του Οργανισμού την αύξηση στο ανώτατο επίπεδο (στο 6) του συναγερμού του για πανδημία για την γρίπη Α (Η1Ν1), όπως έγινε γνωστό από διπλωματική πηγή στην Γενεύη.


Tην ίδια στιγμή που επιβεβαιώθηκε το 8ο κρούσμα της νέας γρίπης (H1N1) στη χώρα μας οι αρχές στη Γερμανία επιβεβαίωσαν άλλα 30 κρούσματα του ιού σε σχολείο της πόλης Ντίσελντορφ στη δυτική Γερμανία, όπως ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα Πέμπτη από το υπουργείο Υγείας στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.


Τα κρούσματα, το μεγαλύτερο αριθμητικά ξέσπασμα του ιού στον ίδιο χώρο, εντοπίστηκαν σε ιαπωνικό σχολείο της πόλης προχθές Τετάρτη, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου, Κάθριν Ρέμπε.
Το σχολείο έκλεισε μέχρι την επόμενη εβδομάδα και τα παιδιά που μολύνθηκαν βρίσκονται τώρα σε καραντίνα, πρόσθεσε η ίδια.


Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ επίσης αποφάσισαν να κλείσουν από αύριο Παρασκευή και για δύο εβδομάδες όλα τα δημοτικά σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς μετά τη μόλυνση δώδεκα μαθητών από τον ιό Η1Ν1 της νέας γρίπης.


Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού, διευκρίνισε ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ Ντόναλντ Τσανγκ. "Με δεδομένη την κατάσταση σε όλον τον κόσμο ήταν αναπόφευκτο να καταγραφούν κρούσματα σε τοπικό επίπεδο στο Χονγκ Κονγκ", τόνισε ο Ντόναλντ Τσανγκ. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό το πώς μολύνθηκαν οι δώδεκα μαθητές.


Επίσης οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης έθεσαν σε καραντίνα άλλους 13 μαθητές του ιδιωτικού σχολείου, οι οποίοι παρουσίασαν συμπτώματα της νόσου.


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 28.000 σε 74 χώρες και οι νεκροί τους 141.

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος για την πορεία του ιού Η1Ν1 στην Ελλάδα, παρά την αύξηση των κρουσμάτων στα 12 μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Τόνισε ότι "όλοι στη χώρας μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς" και υπογράμμισε ότι από εδώ και στο εξής οι ασθενείς – εκτός των σοβαρών περιστατικών – θα νοσηλεύονται στο σπίτι τους.