Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Την Δευτέρα 22 Ιουνίου θα συζητηθεί η παραίτηση Αλαβάνου...

Δεν έκαναν αποδεκτή την παραίτηση του Αλέκου Αλαβάνου από τη θέση του βουλευτή και κατά συνέπεια και του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τετάρτης.
Ο ίδιος ο κ. Αλαβάνος αποχώρησε χωρίς να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε τα μέλη της θα επιχειρήσουν να μεταπείσουν τον Αλέκο Αλαβάνο.
Το κλίμα ωστόσο στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει βαρύ ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ.
Παρόμοια η αμηχανία και στη Κουμουνδούρου όπου ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι πληροφορήθηκε τα της παραίτησης από τα ΜΜΕ.
Τις αρχικές πληροφορίες περί παραίτησης του είχε επιβεβαιώσει ο ίδιος ο Αλέκος Αλαβάνος με ένα νεύμα, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά, κατά την είσοδο του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.
Πληροφορίες εμφανίζουν τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτείται από τη θέση του βουλευτή έως την 1η Ιουλίου.
Την είδηση επιβεβαιώσαν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, και ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπανιάς, κατά την αποχώρηση τους από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, λέγοντας ότι γίνονται προσπάθειες να μεταπειστεί ο Α. Αλαβάνος, ο οποίος, όμως, φαίνεται αποφασισμένος να αποχωρήσει γενικά από την πολιτική ζωή του τόπου.

2 σχόλια:

Stathis είπε...

Μετά τον ισχυρό «σεισμό» που προκλήθηκε στην Κουμουνδούρου εξαιτίας της ήττας που υπέστη στις ευρωεκλογές ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ακολούθησε ένας ακόμα και μάλιστα ισχυρότερος.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος είχε δηλώσει προχθές ότι στην Κουμουνδούρου θα ακολουθήσουν «μετασεισμοί», αλλά αυτός (των πολλών Ρίχτερ) που κατεγράφη χθες αποδεικνύει ότι ούτε και ο ίδιος ο κ. Αλαβάνος το είχε «προγνώσει».

Αιφνιδίασε τους πάντες ο κ. Αλαβάνος και χθες το απόγευμα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ανακοίνωσε την παραίτησή του από όλες τις θέσεις που κατείχε στην Κουμουνδούρου, αλλά και από το βουλευτικό του αξίωμα. Η απόφαση του κ. Αλαβάνου ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία αφού ο Αλέξης Τσίπρας έβλεπε «πόρτα», αλλά τελικά ο κ. Αλαβάνος επέλεξε να την περάσει. Ποιος ήταν ο λόγος της παραίτησης; Η ρήξη πάντως με τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι λόγος παραίτησης. Για τη θέση του νέου επικεφαλής της Κ.Ο. πιθανότεροι από τους δώδεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούνται οι Φώτης Κουβέλης, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Γιάννης Δραγασάκης. Οι εξελίξεις στο κόμμα της Κουμουνδούρου θα είναι πλέον ραγδαίες και όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμη και αυτό της διάσπασης, όπως έχει δηλώσει ο Λεωνίδας Κύρκος.

Προχθές Τρίτη, μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έγινε υπό το βάρος του δυσμενούς αποτελέσματος των ευρωεκλογών, ο κ. Αλαβάνος είχε προαναγγείλει νέα αρχή. Ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει που στήριξε τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του κόμματος είχε δηλώσει: «Δεν έχω καταλήξει σε κανένα συμπέρασμα ότι έχω μετανιώσει. Θεωρώ όμως ότι όλοι, βλέποντας πρώτα απ’ όλα το δικό μου ρόλο, πρέπει να τα ξαναδούμε όλα από την αρχή». Και σίγουρα ο κ. Αλαβάνος δεν εννοούσε τα όσα αιφνιδιαστικά ανακοίνωσε χθες.

Τη θέση του κ. Αλαβάνου στη Βουλή θα πάρει η πρώτη επιλαχούσα στην περιφέρεια του Ηρακλείου Νάντια Βαλαβάνη. Η κ. Βαλαβάνη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 16 Αυγούστου του 1954.

Είναι συγγραφέας και οικονομολόγος, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος, μεταφράστρια και σε ασφαλιστική εταιρεία, ενώ από το 1996 μέχρι το 2005 ήταν διευθύντρια ξενοδοχείου στην Κρήτη.

Stathis είπε...

Ανακάλεσε την παραίτησή του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από ηγετικά στελέχη της Κουμουνδούρου η επιστροφή του Αλέκου Αλαβάνου στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν δυναμική και ο ίδιος υποσχέθηκε ότι από τον Σεπτέμβρη συνασπισμός και ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελούν έναν ενιαίο πολιτικό χώρο.