Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Διαφήμιση (video)-ALPHA, ALTER, ANT-1, MEGA, ΣΚΑΪ

Το πρώτο σποτ της Ν.Δ. ήταν αρκούντως επιθετικό εναντίον του ΠΑΣΟΚ γεγονός που οδήγησε στον εκτεταμένο σχολιασμό του από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών.


Μολονότι το εν λόγω σποτ με τους πράσινους παπαγάλους έχει προκαλέσει κυρίως αρνητικές αντιδράσεις, λόγω της δυσφήμισης του αντιπάλου σε μια στρατηγική "αθέμιτης" υπονόμευσης, ακόμα και μέσα στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, η συνεχής συζήτηση γι' αυτό τόσο εντός ΝΔ, όσο και εκτός και κυρίως σε όλα τα δελτία ειδήσεων, προσδίδει μια σαφή αποτελεσματικότητα στο εν λόγω σποτ.


Ένας από τους βασικούς στόχους μιας διαφήμισης είναι το να προκαλέσει συζητήσεις και να προβληθεί στο μέγιστο βαθμό. Αυτό σίγουρα τα παπαγαλάκια το πέτυχαν και αυτή η επιτυχία έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε μια εξαιρετικά βραχύβια περίοδο όπως είναι η παρούσα προεκλογική.


Δυστυχώς, μολονότι το εν λόγω σποτ κινείται εκτός ορίων της όποιας πολιτκής και επικοινωνιακής ηθικής, οι συνιστώσες αυτές λίγη σημασία έχουν μέσα στην ένταση της παρούσας περιόδου.



Και να μην ξεχάσουμε την άχρηστη πληροφορία της ημέρας δια στόματος Άκη Παυλόπουλου. Τα εν λόγω παπαγαλάκια ονομάζονται lovebirds (πουλιά της αγάπης, ειρωνικό δεν είναι;) και δεν ανήκουν στις ράτσες παπαγάλων που μιλούν, συνεπώς η ομιλία τους είναι προϊόν μοντάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: