Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Spiegel: Μίζες 15 εκ. ευρώ σέ Πολωνία, Τουρκία, Ελλάδα. Η υπόθεση μπορεί νά πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις...


«H υπόθεση ΜΑΝ αγγίζει και διευθυντικά στελέχη», ανέφερε το περιοδικό Spiegel στην ηλεκτρονική του σελίδα το Σαββατοκύριακο.
Το περιοδικό σημείωνε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του «ανάμεσα στους τρεις κατηγορούμενους βρίσκεται και ένας μεγάλος μάνατζερ της εταιρείας ΜΑΝ. Ο δικηγόρος του επιβεβαίωσε τις έρευνες εναντίον του πελάτη του, χωρίς όμως να πάρει θέση. Ανάμεσα στο 2002 και στο 2005 φέρεται ότι καταβλήθηκαν αμφιλεγόμενες προμήθειες ύψους 1 εκ ευρώ σε ενδιάμεσα πρόσωπα που ασχολούνταν με φορτηγά και λεωφορεία.
Στην αρχή των ερευνών τους βρίσκονται οι αρχές σχετικά με δωροδοκίες στο εξωτερικό. Εκεί εικάζεται ότι διοχετεύθηκαν γύρω στα 15 εκ. ευρώ, σε χώρες όπως η Πολωνία, η Ελλάδα ή η Τουρκία.
»Οι άνθρωποι από το Μόναχο κατάφεραν να εξασφαλίσουν αρκετές μεγάλες παραγγελίες. Ήδη πριν από μερικά χρόνια οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες ερευνούσαν το ενδεχόμενο δωροδοκίας από την εταιρεία ΜΑΝ σε συνάρτηση με την πώληση λεωφορείων. Οι αρχές εικάζουν πως η υπόθεση μπορεί να πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις».
Πηγή: Deutsche Wellehttp://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/11/1662566.htm
ΣΣ Πόση ξεφτίλα μπορεί να αντέξει μιά χώρα?
Καί τί χρωστάνε οι υπήκοοί της πού δέν μπορούν να αντικρίσουν στα μάτια Ευρωπαίους φίλους τους?
Γιατί τό κάθε τσόλι Ευρωπαίος να μπορεί να σέ κοιτάζει υποτιμητικά επειδή είχες τήν ατυχία να γεννηθείς σέ ένα κράτος με ξεφτιλισμένους πολιτικούς?
Τί χρωστάνε Ελληνες τού εξωτερικού πού ντρέπονται να πούνε τήν καταγωγή τους?
Η ζημιά είναι πολλαπλή (δέν είναι μόνο τα κλεμμένα λεφτά) καί κάποιοι θα πρέπει να πληρώσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: