Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο θέμα της Siemens.

By Factorx


_______________________________________________________________________________________________
Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στον τρίτο όροφο κτηρίου στο Κολωνάκι (Λυκαβηττού 7), έξω από τα γραφεία της εταιρείας Profit Ltd. Investment, συμφερόντων Γ. Τρεπεκλή, πρωταγωνιστή της υπόθεσης SAIC-C4I και οικογενειακού φίλου των Παπανδρέου.


Διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, εξέδωσε ο τέταρτος ειδικός ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός.


Προφυλακίσθηκε ο πρώην γενικός διευθυντής της εταιρείας Πρόδρομος Μαυρίδης


Για την ίδια κατηγορία απολογήθηκε και ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Ζήμενς Αλέξανδρος Αθανασιάδης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης 700.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.


Νωρίτερα, δήλωσαν αποχή από την απολογία των εντολέων τους οι συνήγοροι του Χρήστου Καραβέλα και Ηλία Γεωργίου, πρώην στελεχών της Siemens. Αδυναμία παράστασης δήλωσε, επίσης, και ο συνήγορος του πρώην στελέχους του ΟΤΕ Γιώργου Σκαρπέλη, ο οποίος, μάλιστα, κατέθεσε το πρωί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μήνυση σε βάρος του ανακριτή για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.


Ο ανακριτής έδωσε, επίσης, προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στις 6 το απόγευμα στο πρώην στέλεχος της Siemens Μανώλη Σταυριανό.

(στις φωτο, αριστερά Μαυρίδης, δεξιά Χριστοφοράκος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: