Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Απερρίφθη η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική για την υπόθεση SIEMENS

By Factorx | May 7, 2009

Απερρίφθη κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens. Επί 299 ψηφισάντων, κατά της πρότασης ψήφισαν 151 βουλευτές της συμπολίτευσης, και υπέρ 148 της αντιπολίτευσης. Απουσίαζε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Παπαγιαννάκης ο οποίος με επιστολή του δήλωσε ότι εάν παρίστατο θα ψήφιζε «ναι».


Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι ζητά την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, και όταν το 2003 ανέκυψε το θέμα Siemens δεν έκανε τίποτε. Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να πετάξει το μέγα σκάνδαλο, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών, «γιατί είναι παιδί του».


«Η κυβέρνηση δε θέλει εξεταστική γιατί φοβάται τις αποκαλύψεις για αποφάσεις της περιόδου 2004 -2005», δήλωσε από το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Παπουτσής, ενώ ο Τηλέμαχος Χυτήρης χαρακτήρισε «άμεσο και εθνικό καθήκον» τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής και κάλεσε την κυβέρνηση να μην κλείσει τη Βουλή τον Ιούνιο, ώστε να μην παραγραφούν τα αδικήματα κανενός. «Οι υπεύθυνοι να πληρώσουν, όπου κι αν ανήκουν» τόνισε ο κ. Χυτήρης.


Επί της ουσίας: Η ΝΔ ποντάρει στο σκάνδαλο της Ζήμενς, αλλά δεν ήθελε να προχωρήσει τώρα σε Εξεταστική Επιτροπή και να για να μην φανεί ότι σύρεται από το ΠΑΣΟΚ και επειδή φοβάται μην από τις συνεχιζόμενες δικαστικές έρευνες προκύψουν ευθύνες για δικούς της.

Από τη στιγμή που κατασταλάξει η δικαστική έρευνα, λέγανε σήμερα βουλευτές, τίποτα δεν εμποδίζει τον Καραμανλή να ζητήσει αυτός Εξεταστική Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: