Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Πρώτες γκρίνιες στον αέρα… «Πού είναι το ιστορικό ΠΑΣΟΚ;»

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, με τα μάτια ενός απλού μέλους, που όμως γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ
Aπό τον Μ. Γεωργίου
Χωρίς ποτέ να διεκδικήσω κάτι από το Κίνημα, που υπηρετώ από το 1974, θα ήθελα να δημοσιοποιήσετε -κι αν αυτό ενοχλεί την πολιτική του blog σας, παρακαλώ να το βάλετε στα σχόλια- τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών, που ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος μας.
Αρχικά θα κάνω ορισμένες απλές επισημάνσεις:
1. Κανένας υποψήφιος και υποψήφια (εκλόγιμες θέσεις) δεν έχει καμία σχέση με το ιστορικό ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε με την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ όπως υπήρχε και ακριβώς ίδια παραμένει, μετά την Ανδρέα Παπανδρέου περίοδο.

2. Κανείς τους δεν έχει την παραμικρή σχέση με Τ.Ο. (παλιότερα) και σήμερα Δημοτική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ. Να το πω με απλά λόγια: δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αφισοκόλληση, συμμετοχή σε Γενική Συνέλευση, ΠΑΣΟΚ (όπως το οραματίστηκε, το ίδρυσε και το έκανε λαϊκή πρωτοπορία ο Ανδρέας Παπανδρέου).
3. Δεν υπάρχει σε καμία εκλόγιμη θέση η κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την κοινωνία, αλλά η κοινωνία δεν εκφράζεται στο ΠΑΣΟΚ. Ψηφοδέλτιο χωρίς προσωπικότητες (να μπορούσες να επιχειρηματολογήσεις για την απουσία της κοινωνίας), χωρίς αγρότη, χωρίς εργάτη, χωρίς άνεργο, χωρίς εργαζόμενο, χωρίς την κύρια έκφραση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ (εδώ ο Καραμανλής μας βγήκε από «αριστερά»).
Δεν θέλω να αντιδικήσω με συντρόφους μου που νιώθουν «κομματικό καθήκον» να υπερασπιστούν αυτές τις επιλογές του προέδρου, αλλά προσωπικά τις θεωρώ συμβιβασμό χειρίστου είδους με τα συγκροτήματα και εκείνες τις δυνάμεις που παλέψαμε να μην αλώσουν το Κίνημα (εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή προέδρου).
- Γιώργος Παπακωνσταντίνου: από το πουθενά στενός συνεργάτης του κ. Σημίτη, ο οποίος τον τοποθέτησε σε κάποιες κρατικές θέσεις με καλούς μισθούς. Σήμερα στενός συνεργάτης του προέδρου, βουλευτής Κοζάνης και κυβερνητικός εκπρόσωπος.
- Συλβάνα Ράπτη: βουλευτής που έδωσε όλες τις δυνάμεις της και συνεχίζει (αυτό είναι έντιμο, γιατί δεν θεωρώ σωστό να εγκαταλείπεις καιροσκοπικά τους πολιτικούς που στηρίζεις) να είναι εκφραστής του ρεύματος Βενιζέλου. Εκλεκτή του συγκροτήματος και σύζυγος του αρχιτέκτονα της πολιτικής Βενιζέλου (σ. Δατσέρη).
- Σταύρος Λαμπρινίδης: άγνωστος σ’ εμάς που από το 1974 στηρίζουμε και αγωνιζόμαστε στο ΠΑΣΟΚ, αλλά προσωπικός φίλος του σ. προέδρου.
- Χρυσούλα Παλιαδέλη: άγνωστη στο ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία.
- Γιώργος Σταυρακάκης: λένε ΠΑΣΟΚ, όπως χιλιάδες άλλοι επί ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. σε κρατικές θέσεις.
- Μαριλένα Κοππά: καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Σύζυγος του κ. Φελέκη (Επενδυτής), με δημοσιεύσεις υπέρ της αναγνώρισης Μακεδονικής μειονότητας, αλλά –ακούγεται- στον προσωπικό, φιλικό κύκλο του προέδρου.
- Άννυ Ποδηματά: ούτε ως ευρωβουλευτή δεν την γνωρίσαμε ποτέ στο ΠΑΣΟΚ (άγνωστη).
- Κρίτων Αρσένης: άγνωστος σ’ εμάς του ΠΑΣΟΚ, λέγεται γιος φίλης του προέδρου.
- Σπύρος Δανέλης: δήμαρχος στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, με μηδαμινό έργο για τα προβλήματα του δήμου, αλλά με επιρροή στις περιοχές των Ζωνιανών.
- Δημήτρης Δρούτσας: καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά στενός-έμπιστος συνεργάτης του προέδρου.
- Πετρούλα Ντελεδήμου: υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του σ. Χ. Παππουτσή και μάθαμε από τον πρόεδρο ότι την έβαλε κάπου στη διεθνή.
- Λίνα Παπαδοπούλου: άγνωστη σ’ εμάς του ΠΑΣΟΚ.
Γι’ αυτούς πως θα μπορούσα να συνεχίζω να δίνω την ψήφο μου; Να δίνω τη συνδρομή μου.
Καλή επιτυχία σύντροφοι και θα τα ξαναπούμε κάποια μέρα στα Γουναράδικα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: