Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Γνωρίζουν πολύ καλά ...ΠΟΙΟΙ και ΓΙΑΤΙ!


Συνεχίζεται και εντείνεται το «πολιτικό πλιάτσικο», χωρίς όρια και φραγμούς, με επικεφαλής πολλούς κατ` όνομα πολιτικούς μας, οι οποίοι πριονίζουν έτσι με ηροστράτειο ενθουσιασμό το κλαδί της Δημοκρατίας στο οποίο κάθονται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνεχιζόμενη ....«πολιτική επιχειρηματολογία» περί κλεισίματος της Βουλής.
Μολονότι καθ΄ όλα εντός νομιμότητας, χαρακτηρίστηκε απερίσκεπτα «θεσμική εκτροπή», χωρίς να συνειδητοποιείται ότι έτσι ενοχοποιείται ακόμη και ο ίδιος ο σεβαστός σε όλους μας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος προσυπέγραψε το σχετικό διάταγμα.

Αυτό το οποίο παρατηρεί ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης είναι ότι έχουμε μια «θεσμική χειροβομβίδα κρότου λάμψης» και μια πολιτική ανισορροπία. Και αυτό γιατί δεν είναι δυνατόν να μην σκέφτηκε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Παπανδρέου, ότι αν μιλήσει για «θεσμική εκτροπή» αυτόματα θέτει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη θέση του συνυπεύθυνου για την εκτροπή αυτή!

Μήπως αυτό ακριβώς επιδίωκαν ο κ. Παπανδρέου και τα στελέχη του ΠαΣοΚ; Καθώς εάν ήθελαν θα μπορούσαν να ασκήσουν την οξύτερη επίθεση κατά του κ. Καραμανλή (όπως έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα), χωρίς όμως να καταφύγουν σε ακρότητες περί «θεσμικής εκτροπής».Έτσι, θα άφηναν εκτός του «κάδρου της επίθεσης» τον Κάρ. Παπούλια...

Όπως τονίζει συνεργάτης του Προέδρου στο «ΠΑΡΟΝ» της Κυριακής, η επίθεση αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια-επιλογή, αλλά έρχεται να προστεθεί σε άλλες αποστασιοποιήσεις και έμμεσες επιθέσεις που έχουν γίνει εναντίον του στο παρελθόν απ' το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, έγκυροι πολιτικοί κύκλοι, συνεχίζει το δημοσίευμα, επισήμαιναν ότι υπήρξαν και στελέχη του ΠαΣοΚ, τα οποία του επιτέθηκαν χωρίς καν να κρατήσουν τα προσχήματα. Και ανέφεραν τον Απ. Κακλαμάνη, ο οποίος με συνεντεύξεις του στην ουσία τον «άδειασε» τον Πρόεδρο!

Ακόμα και στελέχη συνήθως «νηφάλια» όπως ο κ. Λοβέρδος, συναγωνίζονταν τις προηγούμενες ημέρες σε οξύτητα εκφράσεων για να τεκμηριώσουν τα περί «θεσμικής εκτροπής», που εκ των πραγμάτων εμπλέκουν τον Πρόεδρο.

Η γενική εκτίμηση, που υπάρχει, είναι ότι ...φτιάχνουν κλίμα !Στην πραγματικότητα, το ΠαΣοΚ κι ο πρόεδρός του με αυτήν την κριτική εναντίον του κ. Κάρ. Παπούλια προετοιμάζουν από τώρα το έδαφος, φτιάχνουν το κλίμα για να φανεί περίπου φυσιολογικό το γεγονός να μη στηρίξουν την επανεκλογή του τον Μάρτη του 2010.

Φαίνεται ότι εκτός της απόφασης του Γιώργου να προκαλέσει εκλογές τον Μάρτη του 2010 αξιοποιώντας την εκλογή Προέδρου, υπάρχει και η επιλογή να μην στηριχτεί ο κ.Κάρ. Παπούλιας έτσι κι αλλιώς.Οπότε φροντίζουν να τον απαξιώσουν από τώρα.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο θα πρέπει να αναρωτηθούμε ΓΙΑΤΙ; αφού ο κ. Κάρ. Παπούλιας προέρχεται απ' τον χώρο του ΠαΣοΚ και ήταν ο στενότερος φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου.
θα πρέπει να αναρωτηθούμε επίσης για ΠΟΙΟΥΣ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποδειχθεί ...«κακό σπυρί»;

Όσοι παρακολουθούν αυτό το blog γνωρίζουν ότι εδώ και πολλούς μήνες έχω αποκαλύψει τα...τριαδικά μελλούμενα . Γνωρίζουν πολύ καλά ...ΠΟΙΟΙ και ΓΙΑΤΙ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: