Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Καραμανλής: Η Ελλάδα μπήκε σε δρόμο ανάπτυξης

Η κάποτε «ξεχασμένη» Ελλάδα βγήκε από την απομόνωση, η Ελλάδα πηγαίνει μπροστά, η Ελλάδα προοδεύει. Με αυτές τις φράσεις αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κώστα Καραμανλής στην ολοκλήρωση των έργων στην Εγνατία Οδό. Όπως είπε, η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί «εκκρεμότητες δεκαετιών», ώστε «η ζωή των πολιτών να γίνει καλύτερη».


Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και τα έργα στη Γέφυρα Μετσόβου και στη Σήραγγα του Δρίσκου, ενώ το μεσημέρι μετέβη στην Ηγουμενίτσα και επιθεώρησε τα έργα στο λιμάνι της πόλης. Το βράδυ θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση. Στην ομιλία του, ο Γιώργος Σουφλιάς δήλωσε ότι σήμερα «ολοκληρώθηκε ένα όνειρο δεκαετιών, ένα έργο που δημιουργεί νέα πραγματικότητα για την πατρίδα μας».


«Αυτό λοιπόν που εδώ και μισό αιώνα οραματίζονται οι Έλληνες -και ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Θράκης, της Μακεδονίας και της Ηπείρου- γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλοι αυτό το έργο: ως ένα όραμα του ελληνικού λαού το οποίο πραγματοποιήθηκε. Ως ένα στόχο που έθεσε ο λαός μας και κατάφερε να τον υλοποιήσει. Τα έργα υποδομής ανήκουν στον ελληνικό λαό. Τα έργα δεν είναι ούτε πράσινα, ούτε κόκκινα, ούτε μπλε. Κανένα κόμμα και κανένας πολιτικός δεν δικαιούται να έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη των έργων» συνέχισε.


Απαντώντας σε όσους θεωρούν ότι το έργο παραδόθηκε για προεκλογικούς σκοπούς, ο κ.Σουφλιάς απάντησε, λέγοντας: «Τώρα τελείωσε το έργο, τώρα το παραδίδουμε. Μην αδικείτε ένα τέτοιο τεράστιο εθνικό έργο, βάζοντάς το μέσα στα προεκλογικά παιχνίδια και τις κομματικές αντιπαραθέσεις. Είναι κρίμα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: