Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Τουρκία εναντίον Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΡΑΚΗΣ, ένα από τα πιο ποιοτικά και έγκυρα τηλεοπτικά δίκτυα της ελληνικής επαρχίας, παρουσίασε βίντεο ντοκουμέντο από τουρκικά F-16 στον Έβρο.
Μέσα στο Μάιο έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο της ευρωπαϊκής υπηρεσίας για τη λαθρομετανάστευση FRONTEX. Τα πληρώματά τους είναι από τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο κλπ, ενώ υπάρχουν και Έλληνες αστυνομικοί ως σύνδεσμοι εδάφους - αέρος.
Τα δύο αεροσκάφη διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό για επιτήρηση και εντοπισμό λαθρομεταναστών (θερμικές κάμερες κλπ) και έχουν
ως βάση το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης. Το ελικόπτερο επιτηρεί τα ελληνοτουρκικά σύνορα κατά μήκος του ποταμού Έβρου ενώ το αεροπλάνο τα θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα στο Αιγαίο.

Την πρώτη ημέρα περιπολίας του αεροπλάνου, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκικά F-16 και το ίδιο συνέβη και κατά τη δεύτερη ημέρα περιπολίας του ελικοπτέρου.
Σε ρεπορτάζ που παρουσίασε η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΡΑΚΗΣ, πολίτης του Σουφλίου κατέγραψε με ερασιτεχνική κάμερα την πτήση του ελικοπτέρου της FRONTEX, καθώς και την παρενόχλησή του από οπλισμένο τουρκικό F-16.
Είναι σαφές ότι η παρουσία ευρωπαϊκού οργανισμού ασφάλειας των συνόρων ενοχλεί πολύ την Τουρκία. Αρκεί να καταλάβουν τώρα από πρώτο χέρι οι εταίροι μας, το ρόλο και τις πρακτικές της γειτονικής χώρας και να αντιδράσουν αναλόγως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: