Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Ο Καραμανλής στην τάξη του Μέλλοντος

Κώστας Καραμανλής : "Δίνουμε έμφαση στις νέες τεχνολογίες, στις σύγχρονες υποδομές"
Σαφές μήνυμα σε όσους θεωρούν οτι έχουν το μονοπώλιο στην προώθηση των νέων τεχνολογιών στο χώρο της παιδείας, θέλησε να δώσει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με την επίσκεψή του σήμερα την «Πρότυπη σχολική τάξη του Μέλλοντος», στο Χαλάνδρι, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο και τον υφυπουργό Αλ. Λυκουρέτζο.

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε : «Δίνουμε έμφαση στις νέες τεχνολογίες, στις σύγχρονες υποδομές. Ενημερώθηκα για την Τάξη του Μέλλοντος, η οποία θα περιέχει όλες τις απαραίτητες υποδομές για εφαρμογή εξατομικευμένης εκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογικά λύσεις.

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο είναι η χρήση του διαδραστικού πίνακα, ο οποίος προσφέρει απεριόριστες οπτικοακουστικές δυνατότητες και ενθαρρύνει τη συμμετοχή στο μάθημα. Οι απόφοιτοι της τάξης του μέλλοντος θα έχουν καλλιεργήσει τις δεξιότητες εκείνες που θα τους εξοικειώσουν πλήρως με το ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο πρόκειται να ζήσουν και να εργαστούν. Η καινοτομία και η δημιουργικότητα είναι δύο βασικές προϋποθέσεις για την εξέλιξη της Ελλάδας του αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: