Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Σοβαρές εξελίξεις που «βολεύουν» το ΠΑΣΟΚ

Το πρώην στέλεχος της εταιρείας Χρήστος Καραβέλας, αντί όμως να εμφανιστεί διέφυγε στη Γερμανία
Καταρρέει η ανάκριση για την υπόθεση της SIEMENS, μετά τη διαφυγή και του δεύτερου μάρτυρα - κλειδί. Το πρώην στέλεχος της εταιρείας Χρήστος Καραβέλας, ο οποίος κατηγορείται για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στη σύμβαση για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, βρίσκεται πλέον στο Μόναχο, όπου και αναμένεται να κάνει χρήση των όρων της γερμανικής νομοθεσίας. Κανονικά έπρεπε σήμερα να απολογηθεί.

Αντί όμως να εμφανιστεί διέφυγε στη Γερμανία. Ο κατηγορούμενος δεν θα δικαστεί αν δεν επιστρέψει στην Ελλάδα, καθώς τα αδικήματα τα οποία του αποδίδονται αφορούν στην περίοδο 1997 - 1999, και άρα με βάση τη γερμανική νομοθεσία θεωρούνται παραγεγραμμένα και δεν εφαρμόζεται ένταλμα σύλληψης. Μετά απο αυτή την εξέλιξη η ελληνική δικαιοσύνη δεν μπορεί να συνεχίσει την ανάκριση.

Η εξέλιξη αυτή δίνει την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να περάσει στην αντεπίθεση και να βγεί απο την δύσκολη θέση της εμπλοκής στελεχών του στην υπόθεση. Θα αρπάξει την ευκαιρία καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για πολιτικές και δικαστικές παραλείψεις . Τα πυρά θα κατευθύνονται στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά, με στόχο βέβαια την ίδια την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: