Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για Χριστοφοράκο


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της απολογίας των κατηγορουμένων στην υπόθεση Siemens.
To πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος Μιχάλης Χριστοφοράκος δεν προσήλθε σε απολογία, με αποτέλεσμα ο 4ος ειδικός ανακριτής να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Όπως έγινε γνωστό, ο συνήγορος του Χριστοφοράκου επικαλέστηκε λόγους υγείας, ενώ ο ίδιος ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα στη Γερμανία όπου και παραμένει.
Μήνυση σε βάρος του ανακριτή κατέθεσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, Γιώργος Σκαρπέλης. Στη μήνυση αποδίδει στον ανακριτή παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας, ενώ επικαλείται μάρτυρες από τις δικαστικές και εισαγγελικές ενώσεις καθώς και από το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας. Να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή δεν μπλοκάρει τη διαδικασία, παρά μόνο για το συγκεκριμένο κατηγορούμενο.
Κανονικά απολογήθηκε στον ειδικό ανακριτή ο κατηγορούμενος στην υπόθεση Πρόδρομος Μαυρίδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαυρίδης υποστήριξε ότι δε χρημάτισε ποτέ κανέναν κρατικό ή δημόσιο λειτουργό και ότι έδινε χρήματα κατόπιν εντολής της Siemens Γερμανίας σε επενδυτικούς συμβούλους, προκειμένου να τον ενημερώνουν για τις εξελίξεις στις αγορές.
Τέλος, δηλώσεις παραίτησης υπέβαλαν στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών δύο συνήγοροι κατηγορουμένων, που έχουν κληθεί σε απολογία ενώπιον του ανακριτή.
Συνολικά επτά κατηγορούμενοι έχουν κληθεί σε απολογία ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή.
Οι κατηγορίες που βαραίνουν τα έξι πρώην στελέχη της Siemens και ένα πρώην στέλεχος του ΟΤΕ είναι της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: